F1 Nieuws

Formule 1 en FIA spreken elkaar tegen na drama in eerste vrije training Las Vegas

Formule 1 en FIA spreken elkaar tegen na drama in eerste vrije training Las Vegas
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Formule 1 en FIA spreken elkaar tegen na drama in eerste vrije training Las Vegas

Formule 1 en FIA spreken elkaar tegen na drama in eerste vrije training Las Vegas
Red Bull Content Pool

De FIA is verantwoordelijk voor de veiligheid op het circuit en deze veiligheid werd niet gewaarborgd tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Las Vegas. Er waren putdeksels losgekomen, welke grote schade hadden veroorzaakt aan enkele auto's.

Carlos Sainz, Esteban Ocon en Guanyu Zhou kwamen niet weg zonder problemen. Hun bolides werden geraakt door de putdeksels, waarbij vooral Ocon en Sainz veel schade opliepen. Volgens Ferrari-baas Fred Vasseur is de gehele auto van Sainz kapot en zal hij de tweede vrije training hoe dan ook moeten missen.

Maar wat is er nu precies gebeurd? Volgens de FIA waren er meerdere putdeksels losgekomen en moesten zij stuk voor stuk gecontroleerd en gerepareerd worden, maar als we de Formule 1 moeten geloven is het probleem een stuk minder groot. Zij spreken van slechts één putdeksel die problemen heeft veroorzaakt.

"Na inspectie door de Formule 1 en de FIA, bleek één putdeksel het te hebben begeven tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Las Vegas", maakt de organisatie bekend. Volgens Chris Medland is dit apart, aangezien hij andere informatie kreeg vanuit de FIA.

"Dit is in strijd met wat de FIA ons tot nu toe heeft verteld, namelijk dat er meer dan één probleem was."

UPDATE: Start tweede vrije training uitgesteld

De Formule 1 heeft duidelijk gemaakt dat de start van de tweede vrije training uitgesteld is. Het is nog onduidelijk wanneer en of deze van start gaat.

Christian Horner eist flexibiliteit

Volgens Christian Horner is het nu belangrijk dat alle teams en coureurs flexibel blijven. De FIA en de Formule 1 moeten eerst garanderen dat iedereen veilig het circuit kan betreden en als dat betekent dat de tweede vrije training later dan gepland plaats zal vinden of dat de derde vrije training langer gaat zijn, dan is dat maar zo.

"Ze moeten ze allemaal controleren om er zeker van te zijn dat ze veilig kunnen rijden. Deze auto's rijden met zo'n snelheid zo dicht bij de grond... We moeten er gewoon voor zorgen dat het veilig is."

"We moeten gewoon flexibel zijn. Het is erg jammer voor de fans die zijn gekomen om de auto's te zien rijden, maar veiligheid komt op de eerste plaats. Dus we moeten dit gewoon goed regelen en hopelijk duurt dat niet te lang. We moeten de tijd misschien verlengen in VT3 of iets dergelijks. Ik denk dat ze het wel op orde krijgen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties