F1 Nieuws

Formule 1-journalist krijgt 'interessant' antwoord vanuit Red Bull na Newey-geruchten: 'Dat verwacht ik'

Formule 1-journalist krijgt 'interessant' antwoord vanuit Red Bull na Newey-geruchten: 'Dat verwacht ik'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Formule 1-journalist krijgt 'interessant' antwoord vanuit Red Bull na Newey-geruchten: 'Dat verwacht ik'

Formule 1-journalist krijgt 'interessant' antwoord vanuit Red Bull na Newey-geruchten: 'Dat verwacht ik'
Red Bull Content Pool

Thomas Maher, journalist van PlanetF1, heeft op X gemeld dat Red Bull Racing niet op de hoogte is van een eventuele vertrekwens van Adrian Newey. Op donderdagmiddag bracht Auto, Motor und Sport het nieuws naar buiten dat de meesterontwerper voor zichzelf heeft besloten om het team na 2024 te verlaten, waardoor hij zijn contract vroegtijdig verscheurt en de mogelijkheid heeft om naar een ander team te gaan.

Maar binnen Red Bull zijn ze totaal geschokt door deze berichtgeving. Zij hebben vanuit Newey, of zijn management, niks vernomen over een eventueel vertrek of onvrede over de gang van zaken binnen het team. Bronnen binnen het team moeten Maher dan ook melden dat het waarschijnlijker is dat Newey met pensioen gaat en daardoor uit de Formule 1 verdwijnt, dan dat hij binnenkort de overstap maakt naar een ander team, zoals Ferrari.

De Italiaanse renstal zal hopen dat Newey zich bij hen zal voegen, zodat ze de glorietijden van Michael Schumacher kunnen herleven. De Duitser had toen ook een geweldig team om zich heen, waarbij Jean Todt en Ross Brawn de belangrijkste pionnen waren. Met Fred Vasseur en Adrian Newey zou Lewis Hamilton eenzelfde scenario kunnen ervaren bij Ferrari in 2025.

Newey met pensioen?

Maar het is nog maar de vraag of Newey daadwerkelijk naar Ferrari vertrekt. Volgens bronnen binnen Red Bull Racing is er geen enkele indicatie dat Newey nadenkt over een transfer naar de concurrentie en ze verwachten dan ook dat Newey zijn contract, welke tot en met het einde van 2025 loopt, uit gaat zitten. Doet hij dat niet, zal dat hoogstwaarschijnlijk zijn om met pensioen te gaan. Dat meldt gerenommeerd journalist Thomas Maher.

"Nou, dit is interessant - bronnen hebben me verteld dat, tenzij Newey van plan is een schokkende aankondiging te doen om plotseling met pensioen te gaan uit de F1, er geen plannen voor hem zijn om ergens heen te gaan voor het einde van zijn huidige contract aan het einde van 2025", zegt de Ier op zijn social media.

Toch kan ook Maher niet garanderen dat Newey niet overstapt naar een directe rivaal: "Natuurlijk staat niets Adrian in de weg om ontslag te nemen bij Red Bull Racing als hij dat zou willen, en dan gewoon aan de zijlijn te blijven zitten tot 2026 (op zijn vroegst). Maar er worden momenteel geen voorbereidingen getroffen voor deze mogelijkheid."

Pensioen het meest voornamelijke scenario

Maher heeft het gevoel dan ook dat Newey niet zomaar naar Ferrari, Aston Martin of Mercedes zal vertrekken. Hij denkt persoonlijk dat Newey over een pensioen na zit te denken. De Brit is natuurlijk inmiddels al 65 en al tientallen jaren werkzaam in de Formule 1. Daarnaast meldt hij dat Red Bull van niks weet...

"Ik vermoed dat er een mogelijk pensioen/sabbatical in het verschiet ligt. Red Bull zegt geen bericht te hebben ontvangen dat Adrian Newey van plan is het team te verlaten."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties