F1 Nieuws

'Formule 1-toekomst Nyck de Vries in gevaar vanwege problemen bij AlphaTauri'

'Formule 1-toekomst Nyck de Vries in gevaar vanwege problemen bij AlphaTauri'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Formule 1-toekomst Nyck de Vries in gevaar vanwege problemen bij AlphaTauri'

'Formule 1-toekomst Nyck de Vries in gevaar vanwege problemen bij AlphaTauri'
Red Bull Content Pool

Het Duitse Auto, Motor und Sport weet te melden dat er trammelant is bij het team van AlphaTauri. Van de nieuwe Red Bull-leider Oliver Mintzlaff moet er namelijk een belangrijk besluit worden genomen: of het team wordt verkocht of het team wordt verplaatst naar Engeland.

Sinds het overlijden van Dietrich Mateschitz afgelopen jaar lijkt er een andere wind te waaien binnen Red Bull. Mintzlaff wil namelijk een grote verandering doorvoeren binnen de Red Bull Formule 1-structuur. Momenteel zijn Red Bull en AlphaTauri zusterteams vanwege de gedeelde eigenaar Red Bull, maar in de toekomst lijkt er verandering in die samenwerking te komen.

AlphaTauri werd afgelopen seizoen negende in het constructeurskampioenschap. Een schamele prestatie, aangezien grote broer Red Bull constructeurskampioen werd. Het lijkt er steeds meer op dat de structuur van AlphaTauri niet werkt. Het hoofdkwartier van het team bevindt zich namelijk in Italië terwijl de aerodynamica-afdeling in het Verenigd Koninkrijk zit.

Daarbij komt ook dat het kledingmerk AlphaTauri niet lekker loopt. Over de hele wereld lijken AlphaTauri-kledingwinkels namelijk binnen de kortste keren te worden gesloten. Het heeft ervoor gezorgd dat Mintzlaff nog maar twee opties ziet: het hele AlphaTauri-team naar het Verenigd Koninkrijk verhuizen of een nieuwe eigenaar voor het team zoeken.

Kopers al bekend

Mocht Red Bull besluiten om AlphaTauri niet naar het VK te verplaatsen, dan zijn er in ieder geval kopers genoeg. Volgens AMuS zouden er namelijk al drie geïnteresseerde partijen zijn. Voor de kopers is de koop van een bestaand team erg interessant, aangezien er geen inschrijfgeld (200 miljoen) hoeft te worden betaald én er ook geen hele nieuwe structuur (fabriek, personeel) hoeft te worden opgezet.

Maar wat kost een Formule 1-team en wie zijn de geïnteresseerden? In de paddock wordt het getal van 700 miljoen genoemd. Zelf laat de FIA niets los over mogelijke nieuwe Formule 1-teams, maar AMuS heeft de mogelijke teams ontdekt. Zo zouden naast het bekende Andretti Global ook HitechGP en Mumbai Racing geïnteresseerd zijn in de verkoop van AlphaTauri.

HitechGP klinkt misschien bekend. Het team van Oliver Oakes komt namelijk al uit in de Formule 2 en Formule 3. Bij HitechGP reed eerder Nikita Mazepin en ook reden er verschillende Red Bull-junioren bij het team. Er is dus al een link tussen het team en de Red Bull-familie waar AlphaTauri ook onder valt. Mumbai Racing is momenteel actief in de Formula Regional Middle East en in de Formula 3 Asia en staat onder leiding van een rijke miljardair. Volgens AMuS is HitechGP echter de favoriet om AlphaTauri over te nemen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties