F1 Nieuws

Formule 1-topman trekt boetekleed aan voorafgaand aan Grand Prix van Las Vegas

Formule 1-topman trekt boetekleed aan voorafgaand aan Grand Prix van Las Vegas
F1 Nieuws

Formule 1-topman trekt boetekleed aan voorafgaand aan Grand Prix van Las Vegas

Formule 1-topman trekt boetekleed aan voorafgaand aan Grand Prix van Las Vegas

Formule 1-kopstuk en Liberty Media-ceo Greg Maffei heeft het boetekleed aangetrokken voorafgaand aan de Grand Prix van Las Vegas. De race brengt namelijk het nodige geregel met zich mee en het centrum van Las Vegas staat daardoor al een flinke tijd op zijn kop.

Inwoners van de stad zijn dan ook allerminst te spreken over de komst van de Formule 1. Zo zijn ze met name boos over het feit dat toeristische attracties zijn afgesloten door de opbouw van tribunes op de Las Vegas Boulevard, beter bekend als de 'Strip'.

Op het 6.201 kilometer lange circuit rijden coureurs langs allerlei toeristische attracties. Zo worden onder andere de Sphere, The Bellagio en het Caesars Palace Las Vegas Hotel aangedaan. Naast inwoners van Las Vegas is er echter ook kritiek te horen vanuit Formule 1-fans.

Dure tickets

De ticketprijzen voor een 'normaal' weekendticket zijn namelijk onbetaalbaar voor de gewone sterveling. Inmiddels zijn de prijzen voor een (weekend)ticket ietwat gezakt en betaal je nu voor een driedaagse Formule 1-trip naar Las Vegas om en nabij de 1000 dollar. Daar zijn de kosten voor een vlucht, onderkomen en voedsel nog niet bij inbegrepen.

Excuses

Er is dus genoeg te doen om de race die hét paradepaardje van Liberty Media moet worden. Daarom besloot Maffei te reageren op alle negatieve reacties. "Ik wil mijn excuses aanbieden aan alle inwoners van Las Vegas. Wij waarderen hun verdraagzaamheid en hun bereidheid om ons als sport toe te laten. We brengen 1,7 miljard dollar aan inkomsten mee naar de regio, dus het zijn niet enkel fans die profiteren van het evenement", begint Maffei bij FOX5.

In de toekomst moet het alleen maar beter worden voor de inwoners van Las Vegas, zo denkt Maffei. "We hopen op een groot economisch voordeel voor Las Vegas. Hopelijk is dit jaar ook gelijk het lastigste jaar, omdat de opbouw van het hele spektakel komend seizoen hopelijk sneller en soepeler zal verlopen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties