F1 Nieuws

Gaat Daniel Ricciardo Max Verstappen achterna: 'Ik zou graag 'ja' zeggen'

Gaat Daniel Ricciardo Max Verstappen achterna: 'Ik zou graag 'ja' zeggen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Gaat Daniel Ricciardo Max Verstappen achterna: 'Ik zou graag 'ja' zeggen'

Gaat Daniel Ricciardo Max Verstappen achterna: 'Ik zou graag 'ja' zeggen'
Red Bull Content Pool

Mocht Sergio Pérez in de resterende races van 2023 niet naar behoren presteren, bestaat er de kans dat Daniel Ricciardo volgend jaar plaatsneemt in de RB20, naast Max Verstappen. De Australiër zou maar wat graag een tweede kans krijgen bij het team uit Milton Keynes, nadat hij zelf vertrok in 2018.

Tussen de GP van Spanje in 2016 en de GP van Abu Dhabi in 2018 waren Max Verstappen en Daniel Ricciardo teamgenoten bij Red Bull Racing. De twee hadden een sterke band samen, maar op het asfalt ging het soms helemaal mis.

De bekendste aanvaringen tussen beiden waren tijdens de GP van Hongarije in 2017 en de GP van Azerbeidzjan in 2018. Vooral bij het laatste incident vond Ricciardo dat hij niet genoeg gesteund werd door Red Bull, wat één van zijn redenen was om te vertrekken.

Ricciardo is een veranderd mens

Inmiddels zijn er bijna vijf jaar verstreken sinds Ricciardo de keuze maakte om naar Renault te verkassen en nu wil hij niets liever dan terugkeren bij Red Bull. Hij weet zelf dat hij niet meer zo zal clashen met Verstappen in hetzelfde team, omdat zowel Verstappen als hij veranderd zijn.

In gesprek met Sky Sports geeft Ricciardo aan dat de Formule 1 voor hem niet meer over leven of dood gaat, waardoor hij alles wat beter in perspectief kan plaatsen. Dat heeft uiteraard ook met zijn leeftijd te maken.

"Ik ben gewoon volwassener geworden. Ik weet ook dat dit geen kwestie van leven of dood is. Ik heb er veel energie in gestoken, maar ik ben ook wat wijzer geworden", zei Ricciardo.

De Australiër is niet meer bang om met pensioen te gaan, wat hij eerst altijd wel had. Hierdoor kan hij wat luchtiger naar een situatie kijken. Zijn periode als reservecoureur bij Red Bull heeft hierbij ontzettend geholpen: "Ik ben blij dat ik mij ook heel gelukkig voelde, toen ik aan de zijlijn stond."

Nog goed genoeg?

Het is alleen de vraag of Ricciardo nog goed genoeg is voor Red Bull Racing. Uit de woorden van Helmut Marko is te lezen dat hij vindt van niet, maar Ricciardo denkt dat hij nog altijd het talent heeft om races te winnen. Kampioenschappen winnen, zoals Max Verstappen de laatste drie jaar heeft gedaan, is een ander verhaal.

"Geloof ik dat ik nog steeds races kan winnen? Absoluut. Zal ik ooit wereldkampioen worden? Ik zou graag 'ja' zeggen, maar ik weet het eerlijk gezegd niet en ik kan niet zeggen dat het zeker gaat gebeuren. Maar als ik uiteindelijk genoeg races zou winnen die leiden tot een wereldtitel, dan wel."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties