F1 Nieuws

Gaat Max Verstappen in op belletje Toto Wolff? 'Dan zou hij Red Bull verlaten'

Gaat Max Verstappen in op belletje Toto Wolff? 'Dan zou hij Red Bull verlaten'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Gaat Max Verstappen in op belletje Toto Wolff? 'Dan zou hij Red Bull verlaten'

Gaat Max Verstappen in op belletje Toto Wolff? 'Dan zou hij Red Bull verlaten'
Red Bull Content Pool

Volgens Auto, Motor und Sport-journalist Michael Schmidt heeft Red Bull-adviseur Helmut Marko hem ervan verzekerd dat Max Verstappen niet naar het team van Mercedes zal verkassen nu er een plekje is vrijgekomen door de Ferrari-transfer van Lewis Hamilton. Echter, er is één mogelijkheid waarbij Verstappen de overstap wél zou maken.

Hamilton zette afgelopen week de Formule 1-wereld op zijn kop doordat zijn transfer naar het team van Ferrari bekend werd. Lange tijd was het speculeren of de transfer er daadwerkelijk van zou komen, maar uiteindelijk kwamen Mercedes, Ferrari en Hamilton zelf met een statement naar buiten. Daarmee was er een wereldtransfer werkelijkheid geworden, maar het heeft voor een probleem bij het team van Mercedes gezorgd.

Wie gaat Hamilton namelijk opvolgen? Al gelijk na het nieuws over de transfer van Hamilton doemden er enkele namen van mogelijke opvolgers op. Zo zou Williams-coureur Alexander Albon een kandidaat zijn, maar zouden ook Ferrari-coureur Carlos Sainz en Mercedes-junior Kimi Antonelli tot de mogelijkheden behoren.

Verstappen naar Mercedes?

Schmidt besloot Marko de vraag te stellen of ook Verstappen mogelijk wordt benaderd door het team van Mercedes om het zitje van Hamilton op te vullen. "Verstappens contract loopt tot eind 2028. Ik sprak met Helmut en hij zei dat me dat er twee gebeurtenissen zijn die Verstappen bijblijven. Dat is de crash met Hamilton in Silverstone en de seizoensfinale in Abu Dhabi. Bij die laatste gebeurtenis reageerde Mercedes erg fel en eiste het team dat Michael Masi op zou stappen als wedstrijdleider. Max zal daar niet heen gaan, dat weet Marko zeker", begint Schmidt.

"Max zal niet naar Mercedes gaan, tenminste niet voordat deze contractperiode (bij Red Bull Racing, red.) afloopt. Ik geloof niet dat Verstappen de overstap maakt. Mercedes zou dan moeten laten zien dat ze echt voor de titel kunnen strijden en Red Bull kunnen verslaan. Hij zou zijn Red Bull Racing-auto alleen verlaten als zij kunnen laten zien dat ze de komende jaren de alleenheerser kunnen zijn in de Formule 1", aldus de Duitser.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties