F1 Nieuws

Gezondheidsupdate Daniel Ricciardo: 'Dat heeft de schade veroorzaakt'

Gezondheidsupdate Daniel Ricciardo: 'Dat heeft de schade veroorzaakt'
XPB/Press Association Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Gezondheidsupdate Daniel Ricciardo: 'Dat heeft de schade veroorzaakt'

Gezondheidsupdate Daniel Ricciardo: 'Dat heeft de schade veroorzaakt'
XPB/Press Association Images/BSR Agency

Tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Nederland maakte Daniel Ricciardo een redelijk onschuldige crash mee in bocht 3 op Circuit Zandvoort. Maar helaas voor de Australiër pakte de touché met de muur toch een stuk slechter uit dan van tevoren werd gedacht.

Over de radio liet hij direct weten dat hij last had van zijn hand, waarna Ricciardo doorverwezen werd naar het medische centrum op het circuit. Die hebben de arm van Danny Ric onderzocht en daar werd duidelijk dat er wellicht meer aan de hand was dan alleen de schrik.

Ricciardo werd doorgestuurd naar het ziekenhuis in Haarlem, waar er een breuk in zijn hand werd vastgesteld. Dit betekent dat hij dit weekend niet in actie kan komen in Nederland en hij vervangen wordt door Liam Lawson. Maar hoe zit het met de komende races?

Volgens Christian Horner gaat Ricciardo proberen om zo snel mogelijk terug te keren, waarbij hij geholpen wordt door een vakkundig medisch team.

"Het is erg jammer voor hem, want de sessie ging goed voor hem, en hij had gewoon pech. Hij zag Oscar pas heel laat. De terugslag van het stuur heeft de schade veroorzaakt. Jammer voor hem, maar goed om te zien dat hij voor de rest in orde is. En hij is nog steeds vol goede moed", begint Horner bij Autosport.

"Ik denk dat je het gewoon van dag tot dag moet bekijken. Hij heeft een goed medisch team waarmee hij zal samenwerken. Deze jongens herstellen ongelooflijk snel, dat zagen we eerder dit jaar met Lance [Stroll] die een meervoudige breuk had. Ik weet zeker dat hij staat te popelen om zo snel mogelijk weer in de auto te stappen."

Ricciardo baalt van crash

Voor Ricciardo zelf is het ontzettend balen dat hij in Zandvoort deze blessure op heeft gelopen. De Australiër wil kans maken op een zitje bij Red Bull Racing in 2024 of 2025 en dit helpt daar uiteraard niet bij. Toch blijft Ricciardo positief en wil hij zo snel mogelijk terugkeren.

"Het is echt jammer en frustrerend, maar ik zal proberen zo snel mogelijk te herstellen. Ik wil natuurlijk graag snel terugkeren, maar ik wil er ook zeker van zijn dat we de dingen op de juiste manier doen, zodat ik sterk en competitief terugkom. Ik wens het team het allerbeste en het spijt me dat de plannen weer veranderd zijn. Het is een kans voor Liam om het te proberen en ik wens hem en het team een sterk weekend", aldus de achtvoudig GP-winnaar.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties