F1 Nieuws

Lewis Hamilton wacht op het juiste moment om Max pijn te doen: 'Dan ben ik er!'

Lewis Hamilton wacht op het juiste moment om Max pijn te doen: 'Dan ben ik er!'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Lewis Hamilton wacht op het juiste moment om Max pijn te doen: 'Dan ben ik er!'

Lewis Hamilton wacht op het juiste moment om Max pijn te doen: 'Dan ben ik er!'
Mercedes F1 Media

Lewis Hamilton heeft al sinds de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021 geen F1-race meer gewonnen, maar dat zorgt er niet voor dat hij minder motivatie heeft. In tegendeel. De zevenvoudig wereldkampioen is meer gedreven dan ooit.

Hamilton heeft dan ook een duidelijk doel voor ogen: Max Verstappen verslaan. De man die hem in 2021 versloeg wil hij terugpakken, maar tot nu toe is dat nog niet gelukt. De Red Bull RB19 van Verstappen is simpelweg een paar maatjes te groot voor de W14 van Hamilton, maar Mercedes is hard aan het werk om dat gat te dichten.

In Zandvoort geeft Hamilton aan dat hij deze periode gebruikt om zoveel mogelijk te leren en zich voor te bereiden op het moment dat hij de kans krijgt om Verstappen weer aan te vallen. Dat is het moment dat hij al zijn ervaring, kennis en talent in de strijd gooit om zijn rivaal te verslaan.

"Mijn doel is om uit te vogelen hoe ik de volgende tien races op mijn best rijdt, in de tweede helft van het seizoen. Natuurlijk weten we dat we niet zomaar iedereen gaan overdonderen in de races, maar we proberen ieder weekend zoveel mogelijk punten te pakken en Pérez in te halen. Dat is ons doel op dit moment", begint Hamilton.

Maar zijn grote doel is natuurlijk niet Pérez, maar Verstappen: "Ik heb het gevoel dat ik mijzelf aan het voorbereiden ben op het moment dat de auto goed genoeg is om Max uit te dagen en te verslaan. De enige manier waarop dat op dit moment mogelijk is, is als zij fouten maken, die ze meestal niet maken. Maar als ze een foutje maken, dan ben ik er!"

Verstappen ziet zichzelf geen Hamilton worden

Waar Hamilton deze lastige periode gebruikt om zichzelf zo goed mogelijk voor te bereiden op het moment dat hij Verstappen weer aan kan vallen, geeft de Nederlander juist aan dat hij zich nooit in die situatie wil gaan bevinden.

De zevenvoudig wereldkampioen heeft al meer dan anderhalf jaar geen race meer gewonnen en als dat bij Verstappen zou overkomen, zou hij niet eens meer de moeite nemen om naar de races te komen.

"Ik zie mezelf niet drie jaar in het middenveld rondtoeren. Dan blijf ik liever thuis of ga ik iets anders doen", zei Verstappen onlangs bij De Telegraaf.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties