F1 Nieuws

Guenther Steiner keert na Haas-exit terug naar de Formule 1

Guenther Steiner keert na Haas-exit terug naar de Formule 1
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Guenther Steiner keert na Haas-exit terug naar de Formule 1

Guenther Steiner keert na Haas-exit terug naar de Formule 1
Red Bull Content Pool

Voormalig Haas-teambaas Guenther Steiner heeft een nieuwe baan in de Formule 1. Vanaf dit seizoen zullen er namelijk columns van de oud-teambaas te lezen zijn op de officiële website van de Formule 1.

Steiner was lange tijd de teambaas van het F1-team van Haas. Voor zijn baan bij Haas was de Italiaan werkzaam in de rallysport. Na een tijdje in de rallysport te hebben gewerkt, maakte Steiner in 2001 de overstap naar het Formule 1-team van Jaguar. Vanuit daar zou Steiner bij Red Bull Racing terechtkomen, aangezien de energiedrankjesgigant het team van Jaguar na 2004 besloot over te nemen.

Na zijn aanstelling bij Red Bull Racing werd Steiner 'verscheept' naar de Verenigde Staten om een NASCAR-project van Red Bull in goede banen te leiden. In 2008 stopte de oud-teambaas hier echter mee.

Haas-tijdperk

In 2014 keerde de Italiaanse engineer terug naar de Formule 1 bij het aankomende team van Haas. Bij het Amerikaanse team, dat uiteindelijk pas in 2016 op de Formule 1-grid zou verschijnen, werd hij de teambaas. In zijn tijd als teambaas van de Amerikaanse formatie behaalde Steiner enkele successen, maar wist hij niet te voldoen aan de doelen van teameigenaar en -naamgever Gene Haas.

Eerder dit jaar werd Steiner daarom aan de kant geschoven voor Ayao Komatsu en daarmee was het Formule 1-avontuur van Steiner (voorlopig) ten einde.

Steiner keert terug naar F1

Tot nu, want Steiner heeft een nieuwe baan te pakken. Eerder was de Italiaan al te zien als sidekick tijdens de Grand Prix van Bahrein voor de Duitse tak van Sky Sports, maar nu heeft Steiner zijn 'terugkeer' naar de Formule 1 dus uitgebreid. Voor de rest van dit seizoen zullen zijn columns namelijk te lezen zijn op de officiële Formule 1-website.

In zijn eerste column schrijft Steiner dat hij erg blij is met zijn nieuwe baan. "Hallo en welkom bij mijn eerste column voor F1.com. Ik heb mijn baan als teambaas van Haas opgezegd, maar jullie zijn nog niet van me af! Ik zal nog steeds in de Formule 1 aan verschillende projecten werken, waaronder het schrijven van deze columns gedurende het seizoen," aldus Steiner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties