F1 Nieuws

Haas neemt ingrijpend besluit: 'Het is het proberen waard'

Haas neemt ingrijpend besluit: 'Het is het proberen waard'
LAT Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Haas neemt ingrijpend besluit: 'Het is het proberen waard'

Haas neemt ingrijpend besluit: 'Het is het proberen waard'
LAT Images/BSR Agency

Het team van Haas zal in Las Vegas met twee verschillende auto's aan de start verschijnen. Nico Hülkenberg zal namelijk met oude specificatie Haas-bolide rijden in Las Vegas terwijl Kevin Magnussen met de meest recente specificatie van de VF23 zal rijden.

Voor Haas begon het seizoen redelijk. In Saoedi-Arabië en de Verenigde Staten (Miami Gardens) wist Magnussen immers twee keer als tiende over de streep te komen. Bij de chaotische Grand Prix van Australië wist Hülkenberg als zevende te eindigen. Tijdens de Sprint in Oostenrijk wist Magnussen vervolgens drie punten te scoren en in de straten van Singapore kwam de Deen als tiende over de streep.

Al met al een prima resultaat voor het team van Haas. Door deze puntenfinishes stond de Amerikaanse renstal immers lange tijd op de zevende stek in het constructeurskampioenschap, maar daar is onlangs verandering in gekomen. Teams als Williams en AlphaTauri wisten namelijk flink wat punten weg te snoepen bij Haas en daardoor is de Amerikaanse formatie inmiddels afgezakt naar de laatste plaats.

Updates

Een flinke geüpdatete Haas VF23 moest daar echter verandering in brengen tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. De nieuwe versie van de bolide heeft veel gelijkenissen met onder andere de RB19 van Red Bull en de AMR23 van Aston Martin. Ondanks het feit dat deze twee teams goed voor de dag komen, heeft de upgrade niet gebracht voor Haas wat het team had gehoopt.

Om tijdens de laatste twee races van het seizoen te onderzoeken welke richting de betere is voor Haas in 2024, heeft het team ervoor gekozen om in Las Vegas met twee verschillende specificaties op de grid te verschijnen. "De voornaamste reden (voor deze beslissing) was dat de oude specificatie beter bij Nico past en bij Kevin is dat juist het tegenovergestelde", begint Steiner.

Genoeg data

"We hebben besloten ze te geven wat ze willen, aangezien er nog maar twee races te gaan zijn en we niets meer te verliezen hebben. Het is dus het proberen waard. We konden ook kiezen voor het verzamelen van meer data, maar we hebben inmiddels al genoeg data verzameld.

Het is een beslissing die is gemaakt gebaseerd op de preferenties van onze beide coureurs. Ze komen in een zo comfortabel mogelijke positie waarin ze zo blij mogelijk zijn met de auto die ze onder zich hebben", aldus Haas-teambaas Steiner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties