F1 Nieuws

Helmut Marko heeft helder bericht voor Daniel Ricciardo na tegenvallende resultaten

Helmut Marko heeft helder bericht voor Daniel Ricciardo na tegenvallende resultaten
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko heeft helder bericht voor Daniel Ricciardo na tegenvallende resultaten

Helmut Marko heeft helder bericht voor Daniel Ricciardo na tegenvallende resultaten
Red Bull Content Pool

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft in zijn exclusieve column voor SPEEDWEEK.com gesproken over de prestaties van Visa Cash App RB en haar beide coureurs. Met name voor Daniel Ricciardo was Marko alles behalve mals in zijn column.

Ricciardo reed tussen 2014 en 2018 voor het team van Red Bull en wist daar zeven races te winnen en tientallen keren op het podium te staan. Toch besloot de Australiër om het team aan het einde van het 2018-seizoen te verlaten voor Renault.

Bij de Franse equipe behaalde Ricciardo enkele successen, maar in 2020 besloot de goedlachse Australiër om zijn geluk elders te zoeken. Hij kwam uit bij het team van McLaren. Na twee seizoenen in dienst van de formatie uit Woking te hebben gereden, werd hij echter aan de kant geschoven voor Oscar Piastri. In totaal wist Ricciardo na zijn exit bij Red Bull één race te winnen.

Red Bull-terugkeer

Na zijn vertrek bij McLaren werd Ricciardo al snel opgepikt door Red Bull Racing. Bij de Oostenrijkse formatie kreeg Ricciardo een rol als reserve- en testcoureur aangeboden. Tijdens de Grand Prix van Hongarije werd hij echter de vervanger van Nyck de Vries en sindsdien is Ricciardo weer terug op de Formule 1-grid te vinden.

In zijn rol als coureur van het B-team van Red Bull heeft Ricciardo er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag zou willen terugkeren naast zijn oud-teamgenoot Max Verstappen. Ook de Red Bull-top lijkt niet vies te zijn van dat idee, al moet Ricciardo daar wel eerst het een en ander voor laten zien.

"Werk aan de winkel"

Dat is nou net waar het dit seizoen vooralsnog misgaat voor Ricciardo. In zowel Bahrein als Saoedi-Arabië was Yuki Tsunoda namelijk de snellere van de twee VCARB-coureurs. Volgens Marko is er dan ook flink wat werk aan de winkel voor Ricciardo.

"Er staat dit seizoen een hoop op het spel voor Yuki en Daniel. Yuki's kwalificatie was erg goed, maar Ricciardo moet snel met iets komen. Er is werk aan de winkel. Tsunoda is goed in de kwalificatie, maar in de race vallen ze (het team van VCARB, red.) vaak ver terug. Of ze te veel van de banden vragen of dat er iets anders aan de hand is, dat moeten ze uitzoeken," aldus Marko in zijn column.

Zowel Ricciardo als Tsunoda wisten dit seizoen nog geen punten te scoren. In Bahrein kwam Ricciardo als dertiende over de streep en in Saoedi-Arabië moest de Australiër genoegen nemen met een zestiende stek.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties