F1 Nieuws

Uitslag tweede vrije training Formule 1 Grand Prix Monaco 2024

Uitslag tweede vrije training Formule 1 Grand Prix Monaco 2024
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Uitslag tweede vrije training Formule 1 Grand Prix Monaco 2024

Uitslag tweede vrije training Formule 1 Grand Prix Monaco 2024
Red Bull Content Pool

De tweede vrije training voor de Grand Prix van Monaco zit erop. Alle Formule 1-teams hebben nog slechts één uurtje over om zich voor te bereiden op de belangrijkste kwalificatie van het seizoen. Charles Leclerc reed de snelste tijd gevolgd door Lewis Hamilton en Fernando Alonso. Max Verstappen finishte als vierde.

De eerste vrije training zat vol met verrassingen. Lewis Hamilton, die dit seizoen nog niet eens op het podium heeft gestaan, pakte de snelste tijd gevolgd door Oscar Piastri en Lando Norris. Max Verstappen en Sergio Pérez waren nergens te bekennen en betraden de elfde en twaalfde plaats.

Leclerc gaat als een raket

Ferrari-coureur Leclerc heeft zichzelf in de favorietenrol gereden deze training. Vanaf het begin ging de Monegask als een raket en was bijna een seconde sneller dan nummer twee Hamilton. Met een tijd van 1.11.573 was hij maar liefst een halve seconde sneller dan de snelste tijd van Hamilton in de eerste vrije training.

Leclerc, die in zijn thuisrace nog nooit het podium heeft gehaald, lijkt op revanche uit te zijn. Nadat hij de zachte band erop had geschroefd, ging de Monegask alleen maar harder. met een 1.11.278 klokte hij de snelste tijd van de dag. Naarmate de tijd vorderde, kwam Hamilton wel in de buurt van zijn toekomstige teamgenoot. De Brit kwam uiteindelijk tot twee tienden van de tijd van Leclerc.

Aan het einde van de training had Leclerc wel een klein momentje. Bij het aankomen van bocht 1 blokkeerde hij zijn remmen en schoot even rechtdoor. De SF24 kwam daar wel ongeschonden uit. Overigens was Leclerc niet de enige coureur die een hachelijk moment meemaakte in VT2...

Verstappen klaagt wederom 

Ook Verstappen had weer geen vlekkeloze sessie. In het begin klaagde hij over het stuiteren van de auto, waarbij hij over de radio duidelijk maakte dat hij zich niet fijn voelde in de Red Bull: "Ik stuiter zo hard alle kanten op dat ik er hoofdpijn van krijg", zo klonk Verstappen op de boardradio. Daarna gaf de drievoudig wereldkampioen met zijn RB20, een kusje aan de muur vlak voor de tunnel, waardoor hij even naar binnen moest voor wat aanpassingen.

Na de touché met de muur had de Nederlander nog een incident met RB-coureur Yuki Tsunoda. De Japanner hield Verstappen op, waardoor hij zijn snelle ronde moest afbreken. Tsunoda werd daarna het slachtoffer van een mooi wegwerpgebaar van Verstappen. Aan het einde van de training gaf Verstappen ook nog eens aan dat zijn batterij niet werkte - welke net is vervangen - en klaagde hij wederom over de grip op de harde banden. Het belooft wederom een lastig weekend te worden voor de drievoudig wereldkampioen.

Bekijk hieronder de uitslag van de tweede training in Monaco:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties