F1 Nieuws

Martin Brundle haalt uit naar Max Verstappen in Las Vegas

Martin Brundle haalt uit naar Max Verstappen in Las Vegas
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Martin Brundle haalt uit naar Max Verstappen in Las Vegas

Martin Brundle haalt uit naar Max Verstappen in Las Vegas
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft op een pijnlijke manier duidelijk gemaakt dat hij niet geniet van alle showelementen rondom het Grand Prix-weekend in Las Vegas. De Nederlander werd, net als alle andere coureurs, op woensdag geïntroduceerd tijdens de openingsceremonie van het evenement.

Alle twintig coureurs werden aan het aanwezige publiek gepresenteerd, te midden van een heus concert op het rechte stuk in Las Vegas. De meeste coureurs konden hiervan genieten, maar Max Verstappen had totaal geen last van positieve gevoelens. De drievoudig wereldkampioen kon wel door de grond zakken toen hij moest zwaaien naar de fans.

"Wat mij betreft kunnen ze dit soort dingen allemaal overslaan. We staan daar gewoon maar een beetje en je ziet eruit als een clown", zei Verstappen nadat hij aanwezig was bij de openingsceremonie.

Maar de Nederlander kon niet op heel veel steun rekenen. Eerst kreeg hij vanuit Fernando Alonso al te horen dat hij niet dezelfde mening deelde als Verstappen en nu heeft ook Martin Brundle zich uitgesproken.

Brundle is kritisch

Volgens Brundle hoeft Max Verstappen niet zo negatief te zijn over het showelement rondom de Grand Prix van Las Vegas. Het is niet zo dat hij urenlang een verschrikkelijke taak opgelegd kreeg. Het enige wat hij hoefde te doen was twee minuten zwaaien naar de fans. Dat dat te veel is gevraagd, is voor Brundle reden om te klagen.

"Als hij zoiets niet leuk vindt, hoeft hij dat nog niet direct te zeggen", begint Brundle bij Sky Sports. "Ik was best teleurgesteld toen hij dat zei, want op een podium staan en een beetje zwaaien, terwijl je geadoreerd wordt door de fans is nou niet bepaald de meest lastige baan ter wereld, wel?"

"Het is allemaal niet zo moeilijk. Het is niet zo dat je in de mijnen moet werken of iets dergelijks. Dus ik snap niet waarom hij hier zo negatief over is", aldus de voormalig F1-coureur.

Horner neemt het op voor Verstappen

Waar Martin Brundle dus kritisch is op Verstappen, wordt de Limburger gesteund door zijn teambaas. Christian Horner laat aan hetzelfde medium weten dat Max gewoonweg niet is gemaakt voor alle aandacht. Hij is een simpele jongen die wil racen, meer niet.

"Je moet begrijpen dat Max een coureur is. Hij haat alle glitz en glamour wat erbij hoort als je een Formule 1-coureur bent. Hij wil gewoon de auto besturen. Hij is niet op zoek naar aandacht of adoratie en hij wordt dan een beetje ongemakkelijk, als hij ziet hoeveel showelement aan deze race wordt toegevoegd", aldus Horner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties