F1 Nieuws

Helmut Marko spreekt zich uit over de crash van Sergio Pérez in Italië

Helmut Marko spreekt zich uit over de crash van Sergio Pérez in Italië
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko spreekt zich uit over de crash van Sergio Pérez in Italië

Helmut Marko spreekt zich uit over de crash van Sergio Pérez in Italië
Red Bull Content Pool

Tijdens de tweede vrije training leek Sergio Pérez goed mee te kunnen met de snelheid van Max Verstappen. De Mexicaan was sneller dan zijn teamgenoot over één ronde - Verstappen had te maken met verkeer - en ook in de lange runs was Pérez erg sterk.

Maar aan het einde van de training ging het helaas mis voor de zesvoudig Grand Prix-winnaar. In Parabolica, de laatste bocht op het Autodromo Nazionale Monza, kwam Pérez te wijd uit, waardoor hij met zijn achterbanden in het grind terecht kwam en zijn RB19 spinde.

De auto van Pérez raakte uiteindelijk de muur licht en kwam vast te staan in het grind, waardoor zijn sessie voorbij was. Volgens Helmut Marko kon Checo hier niet veel aan doen, omdat de afstelling van zijn auto niet goed was. Hierdoor ervaarde hij te veel onderstuur, iets wat hem in de laatste bocht fataal werd.

"We hebben wat geëxperimenteerd. Op de lange runs hebben we de balans verprutst. Pérez had veel te veel last van onderstuur. De auto was daardoor moeilijk te besturen omdat hij niet in de juiste balans was", aldus Marko bij Motorsport Magazin.

Ook Pérez baalt

Niet alleen Helmut Marko baalde van de crash - de Oostenrijker vond het vooral vervelend voor Pérez - maar de hoofdpersoon had er ook de pé in. Dit omdat Checo voor het eerst in tijden weer een goed gevoel had in de auto.

"Het was jammer dat we VT2 eindigden op de manier waarop we dat deden, want ik had het gevoel dat het anders een positieve dag was geweest. Ik had wat onderstuur bij het uitkomen van de bocht; ik dacht dat ik de auto onder controle had, maar toen raakte ik het grind en was het game over", zo begint de Mexicaan.

"Omdat dit aan het einde van mijn sessie gebeurde, verloren we maar twee ronden en maakte het niet al te veel verschil voor mijn programma. Afgezien daarvan presteerde de auto erg goed en ik voel me er goed bij."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties