F1 Nieuws

Helmut Marko spreekt zich uit over toekomst van Adrian Newey

Helmut Marko spreekt zich uit over toekomst van Adrian Newey
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko spreekt zich uit over toekomst van Adrian Newey

Helmut Marko spreekt zich uit over toekomst van Adrian Newey
Red Bull Content Pool

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft laten weten dat hoofdontwerper Adrian Newey een nieuwe deal heeft ondertekend bij de formatie uit Milton Keynes. Daarnaast spreekt Marko de hoop uit dat Newey tot aan zijn pensioen werkzaam blijft bij Red Bull.

In aanloop naar de afgelopen Grand Prix van Azerbeidzjan kwamen er geruchten naar buiten die stelden dat Newey zijn contract bij Red Bull had verlengd. Aan het einde van dit seizoen liep het oude contract van de Britse engineer namelijk af, waardoor er veel geruchten ontstonden die Newey in verband brachten met onder meer Mercedes en Ferrari.

Zeker nu Red Bull oppermachtig is en Ferrari en Mercedes achterblijven, spraken vele Formule 1-prominenten de hoop uit dat Newey de overstap naar de concurrentie zou maken.

Nieuw contract

In gesprek met het Duitse Sport1 laat Marko echter weten dat Newey 'gewoon' zijn contract heeft verlengd bij Red Bull. Daarnaast geeft de Oostenrijker aan dat geruchten over een overstap van Newey naar de concurrentie inmiddels dagelijkse kost zijn geworden voor Red Bull.

"De contractverlenging van Adrian (Newey, red.) laat zien dat we bij Red Bull een fijne werksfeer hebben en dat we continuïteit binnen ons personeelsbestand erg belangrijk vinden. Adrian werkt nu al ruim zeventien jaar bij ons en in die tijd heeft hij veel aantrekkelijke aanbiedingen van concurrerende teams gehad. Ik hoop, maar weet eigenlijk wel zeker dat Adrian bij ons met pensioen gaat", aldus Marko.

Tot wanneer Newey zijn contract bij Red Bull heeft verlengd is niet bekend. Wel lijkt het haast overduidelijk dat de Brit tot na 2026 zal blijven. Onlangs gaf Newey namelijk aan dat hij erg uitkijkt naar de nieuwe reglementen die vanaf 2026 van kracht gaan.

Formule 1-loopbaan Newey

Het is niet gek dat de Formule 1-paddock zoveel waarde hecht aan een ontwerper als Newey. In zijn Formule 1-loopbaan ontwierp de Brit namelijk al twaalf kampioenschapswinnende bolides (elf keer constructeurskampioen en twaalf keer rijderskampioen). Onder deze bolides vallen de auto's van Max Verstappen, Sebastian Vettel, Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill en Mika Häkkinen.

Daarnaast lijkt Newey ook dit seizoen weer een oppermachtige bolide te hebben ontworpen. De RB19 won immers de eerste vier races van dit seizoen met grote voorsprong op de concurrentie.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties