F1 Nieuws

Helmut Marko waarschuwt Max Verstappen en Sergio Pérez na Grand Prix van Azerbeidzjan

Helmut Marko waarschuwt Max Verstappen en Sergio Pérez na Grand Prix van Azerbeidzjan
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko waarschuwt Max Verstappen en Sergio Pérez na Grand Prix van Azerbeidzjan

Helmut Marko waarschuwt Max Verstappen en Sergio Pérez na Grand Prix van Azerbeidzjan
Red Bull Content Pool

Red Bull wist de eerste vier races van het seizoen te winnen. Tijdens die races werd duidelijk dat de Oostenrijkse formatie met kop en schouders boven de rest van het veld uitsteekt. Er lijkt dus geen vuiltje aan de lucht voor Red Bull, maar volgens Helmut Marko is daar niets van waar.

De RB19 van Red Bull is een bolide die sterk is in zowel de bochten als op de rechte stukken. Die combinatie maakt de RB19 een uiterst dominante bolide die ervoor zorgt dat de concurrentie maar moeilijk bij kan blijven. De dominantie op de rechte stukken werd pijnlijk duidelijk toen Max Verstappen voorbijvloog aan de Mercedes-bolide van Lewis Hamilton in Melbourne. Tijdens de afgelopen race in de straten van Bakoe liet Verstappen opnieuw zien hoe sterk zijn bolide is op de rechte stukken toen hij met speels gemak voorbij ging aan de Ferrari van Charles Leclerc.

Concurrentie komt eraan

Momenteel heeft Red Bull dus niets te vrezen, maar het is een gegeven dat de formatie uit Milton Keynes later in het jaar te maken zal krijgen met een inhaalslag van de concurrentie. In 2021 gaf Red Bull namelijk te veel geld uit waardoor het een fikse straf kreeg opgelegd van de FIA. In de straf werd opgenomen dat Red Bull een boete van zeven miljoen dollar moest betalen aan de FIA én dat het team van Verstappen en Sergio Pérez 10% minder tijd mocht doorbrengen in de windtunnel. Met name het laatste onderdeel van de straf baart de mensen aan het roer bij Red Bull zorgen.

Teams als Aston Martin (momenteel tweede in het constructeurskampioenschap) mogen immers bijna twee keer zoveel tijd doorbrengen in de windtunnel als Red Bull. Zeker later in het seizoen kunnen teams als Aston Martin en Ferrari dus flink dichterbij komen aan Red Bull.

Toch zijn ook nu al de effecten van de FIA-straf te zien, zo denkt Marko. "Ze (de concurrentie, red.) zijn dichterbij gekomen", begint Marko in gesprek met de Duitse tak van Sky Sports. "Alonso was erg sterk in de race, maar hij werd gehinderd door zijn startpositie."

Het zal erger worden

Marko gaat verder door te stellen dat de verwachtingen in en rond de paddock werkelijkheid gaan worden. Volgens de Oostenrijker moeten Verstappen en Pérez zich namelijk gaan voorbereiden op meer concurrentie later in het seizoen. "Het zal echter nog erger worden in het seizoen. Dat komt doordat we beperkt zijn in onze windtunneltijd. We rekenen er dan ook op dat de rest van het veld dichterbij zal komen aan ons", aldus Marko.

Momenteel staat Red Bull met 180 punten eerste in het constructeurskampioenschap. Daarmee staat de Oostenrijkse formatie 87 punten voor op de nummer twee in het kampioenschap Aston Martin.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties