F1 Nieuws

Helmut Marko vol ontzag voor 'grootheid' Max Verstappen: 'Er komt nog meer aan'

Helmut Marko vol ontzag voor 'grootheid' Max Verstappen: 'Er komt nog meer aan'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko vol ontzag voor 'grootheid' Max Verstappen: 'Er komt nog meer aan'

Helmut Marko vol ontzag voor 'grootheid' Max Verstappen: 'Er komt nog meer aan'
Red Bull Content Pool

Red Bull-adviseur Helmut Marko komt woorden tekort als hij het over Max Verstappen heeft. Ook tijdens de Grand Prix van China heeft de drievoudig wereldkampioen weer voor verbazing gezorgd bij Marko, die soms niet kan geloven wat hij meemaakt. Max Verstappen is pas 26 jaar oud, maar kan volgens Marko al geplaatst worden bij de grootste legendes uit de Formule 1-geschiedenis.

Tijdens het Grand Prix-weekend in China heeft Max Verstappen twee dagen op rij aangetoond dat er op dit moment niemand in de buurt van hem kan komen. In de Sprint wist hij in tien rondjes 13 seconden weg te rijden bij Lewis Hamilton, waarna hij ongeveer hetzelfde kunstje flikte bij Lando Norris, in de grote race op het Shanghai International Circuit. Norris liet weten dat hij zich ook een winnaar voelt in China, omdat de eerste plek achter Verstappen voor de rest van het veld - inclusief Sergio Pérez - het hoogst haalbare is.

Ook Helmut Marko is van mening dat dat inderdaad het geval is. De Oostenrijker heeft weer genoten van Verstappen en wist vanaf het eerste moment al dat de Limburger als winnaar over de streep zou komen, al werd het op een aantal momenten nog wel spannend, door wat incidenten op de baan.

"Het was erg turbulent. De safety car-fases gooiden het resultaat een beetje door elkaar. We waren een beetje angstig, omdat er twee ronden voor het einde kleine carbon onderdelen op de baan lagen, waar Max overheen reed. Maar uiteindelijk weer een overtuigende overwinning voor Max, de teamprestatie was ook goed. Pérez was op zijn beurt ontevreden over de safety car-periode", begint Marko bij Sky Sports Deutschland.

Wereldtitel al in zicht

Hoewel er pas vijf races verreden zijn in 2024, kan Max Verstappen alweer gaan denken aan zijn volgende wereldtitel. Dat liet Marko ook weten na de Grand Prix van China. Volgens de topadviseur is Verstappen gewoonweg te goed en kan hij vanaf iedere positie winnen. Daarnaast heeft Marko een waarschuwing voor de concurrentie: er komt nog veel meer aan!

"Ik denk dat we een heel goed pakket hebben. Max rijdt absoluut foutloos in elke fase. Hij weet precies hoe de banden werken. Ik denk dat we weer aan de kampioenstitel kunnen gaan denken", lacht de Oostenrijker. "Hij is één van de echte groten. Hij wordt pas 27 dit jaar, dus er komt nog veel meer aan."

Ook Red Bull Racing-CEO Christian Horner zag Verstappen weer dominant naar de overwinning snellen. Vooral zijn vermogen om de banden te managen is een grote kracht van Max, meent de Brit.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties