F1 Nieuws

Helmut Marko weet reden voor uitvalbeurt Max Verstappen: 'De exacte oorzaak...'

Helmut Marko weet reden voor uitvalbeurt Max Verstappen: 'De exacte oorzaak...'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko weet reden voor uitvalbeurt Max Verstappen: 'De exacte oorzaak...'

Helmut Marko weet reden voor uitvalbeurt Max Verstappen: 'De exacte oorzaak...'
Red Bull Content Pool

Red Bull-topman Helmut Marko heeft in gesprek met het Oostenrijkse LAOLA1 laten weten dat het remprobleem van Max Verstappen in Australië niet meer zal voorkomen. Volgens de Oostenrijker wordt de precieze oorzaak van Verstappens uitvalbeurt echter nog onderzocht.

In Australië beleefde Verstappen een rollercoaster weekend. Op de vrijdagen had de Nederlander namelijk nog niet de juiste snelheid en ook werd er maar geen goede set-up gevonden voor de RB20. Dat had mede te maken met Verstappens fout aan het einde van de eerste vrije training waarbij hij hard over de exitkerbs van bocht 10 reed en daarmee de vloer van zijn auto beschadigde.

Hoopvolle kwalificatie

Hierdoor kon hij pas later beginnen aan de tweede vrije training, iets wat ook voor problemen zorgde in de derde vrije training. Toch wist Verstappen in de kwalificatie pole position te klokken. Red Bull en Verstappen hadden een wonder verricht door ondanks de eerdere problemen een auto op pole position te zetten. Verstappens snelheid resulteerde echter niet in een overwinning op zondag.

Uitvalbeurt

Enkele rondes na de start van de race was er namelijk rook te zien die afkomstig was uit de rechter achterrem van Verstappen. Uiteindelijk moest de Nederlander de strijd zelfs staken en viel hij voor het eerst in 43 races uit. Verstappen zelf was er vrij nuchter onder, aangezien hij vooral benadrukte dat zijn streak van 43 races in de punten een verschrikkelijk goede prestatie is.

Marko stelt Verstappen gerust

Wellicht wist de Nederlander op dat moment ook al dat het probleem verholpen zou zijn voor de eerstvolgende race in Japan. Marko laat namelijk weten dat Red Bull ongeveer doorheeft waardoor het probleem is ontstaan en er dus geen problemen zullen zijn voor de race op het circuit van Suzuka. Echter, Red Bull voert nog steeds onderzoek uit volgens Marko.

"De exacte oorzaak van Verstappens remprobleem wordt nog onderzocht, maar het is niet de remklauw. Het is eerder een montagefout, maar dat wordt nog onderzocht. Ik maak me geen zorgen voor Japan, dat is geen probleem," aldus Marko.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties