F1 Nieuws

Helmut Marko ziet kwakkelende concurrentie na testdagen

Helmut Marko ziet kwakkelende concurrentie na testdagen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko ziet kwakkelende concurrentie na testdagen

Helmut Marko ziet kwakkelende concurrentie na testdagen
Red Bull Content Pool

Tijdens een interview met het Oostenrijkse OE24 heeft Red Bull-adviseur Helmut Marko een aantal opvallende observaties gedeeld. Volgens Marko hebben Ferrari en Mercedes namelijk nog steeds last van een stuiterende auto. Dat terwijl Mercedes zelf aangaf geen last meer te hebben van het euvel.

Afgelopen seizoen hadden met name Mercedes en Ferrari last van een stuiterende bolide. Na de Grand Prix van België was het probleem bij Mercedes verholpen na ingrijpen van de FIA. Bij Ferrari bleef het stuiteren echter aan. Ook dit seizoen lijkt Ferrari weer een stuiterende bolide te hebben gebouwd. Bij Mercedes lijkt het porpoising te zijn verdwenen, maar volgens Marko is daar niets van waar. De Oostenrijker ziet zelfs dat zowel Ferrari als Mercedes stuiteren. "Verrassend genoeg hebben beide teams weer last van porpoising", zegt Marko.

"Ze gebruikten een nieuw chassis en nu lijkt alles weer normaal te werken, maar reden ze al op volle kracht? En hoe zal de auto zich gedragen met meer brandstof aan boord?" Genoeg vraagtekens dus voor Marko. Mercedes-coureur Lewis Hamilton zei zelf geen last meer te hebben van porpoising, maar Marko zet ook bij die woorden zijn vraagtekens. Komend seizoen moeten de auto's namelijk 15 millimeter hoger liggen dan in 2022. Volgens de Red Bull-topman zou daardoor een nieuw probleem zijn ontstaan bij sommige teams.

Ferrari snel op de rechte stukken

Volgens Marko hebben Ferrari en Mercedes dus nog altijd last van een stuiterende bolide. Toch lijkt er bij Ferrari ook een positieve verandering te zijn doorgevoerd. Het Italiaanse team toonde zich namelijk erg snel op de rechte stukken, een vlak waarop Ferrari afgelopen jaar onder moest dan aan Red Bull. "Ferrari heeft meer pk's. Op het rechte stuk kunnen ze ons daarmee verslaan", zegt Marko. Toch maakt de man uit Graz zich daarover geen zorgen. "Wij compenseren dat met een beter totaalplaatje."

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties