F1 Nieuws

Het dreigende weerbericht voor de Grand Prix van Spanje

Het dreigende weerbericht voor de Grand Prix van Spanje
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Het dreigende weerbericht voor de Grand Prix van Spanje

Het dreigende weerbericht voor de Grand Prix van Spanje
Red Bull Content Pool

Aankomend weekeinde staat de Grand Prix van Spanje op het programma. In het Spaanse Montmeló zullen de Formule 1-coureurs bekend terrein verkennen, maar mogelijk moeten zij dat doen onder natte omstandigheden.

Op het Circuit de Barcelona-Catalunya werden in het verleden altijd de Formule 1-wintertestdagen verreden. De coureurs kennen het circuit dus op hun duimpje. Inmiddels zijn de wintertestdagen echter opgeschoven naar het Bahrain International Circuit.

De reden voor die switch zijn de weersomstandigheden in Barcelona in de maand februari. Er zijn in het verleden namelijk wel eens dagen geweest waarbij er sneeuw viel. Tijdens een testweek is dat niet optimaal.

F1-toekomst Barcelona onzeker

De wintertestdagen verdwenen dus al van het Circuit de Barcelona-Catalunya en mogelijk verdwijnt ook de Grand Prix van Spanje van de kalender na 2026. Althans, de Grand Prix van Spanje die op het Circuit de Barcelona-Catalunya wordt verreden.

In de Spaanse hoofdstad Madrid wordt er namelijk hard gewerkt aan een nieuw Formule 1-circuit en mogelijk is er daardoor geen plek meer voor de Grand Prix van Spanje in Montmeló. Voorlopig wordt het afwachten, aangezien Formule 1-baas Stefano Domenicali heeft aangegeven dat er gesprekken zullen worden gevoerd met de circuitorganisatie in Montemló.

Om die gesprekken sterker in te gaan heeft de circuitorganisatie de baan in Montmeló op enkele vlakken flink aangepast. Zo zijn er veranderingen gedaan aan de paddock, het pitgebouw en is er ook een hele nieuwe ervaring toegevoegd voor de gasten van de Paddock Club.

Weerbericht GP Spanje

Uiteraard is het beste onderhandelingsmiddel een goede race op zondag. Mogelijk krijgt de Grand Prix van Spanje die ook aankomend weekend, aangezien het ernaar uitziet dat het op zondag kan gaan regenen.

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Weather.com is er op vrijdag 7% kans op neerslag en wordt het 25 graden Celsius. Op zaterdag wordt het 27 graden Celsius en bedraagt de kans op neerslag 14%. Op de dag van de race, de zondag, bedraagt de kans op neerslag maar liefst 63% en wordt het slechts 22 graden Celsius.

Vrijdag 21 juni 25 graden Celsius
7% kans op neerslag
Zaterdag 22 juni 27 graden Celsius
14% kans op neerslag
Zondag 23 juni 22 graden Celsius
63% kans op neerslag

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties