F1 Nieuws

Max Verstappen onthult 'aanbiedingen' vanuit teams om deel te nemen aan Le Mans

Max Verstappen onthult 'aanbiedingen' vanuit teams om deel te nemen aan Le Mans
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen onthult 'aanbiedingen' vanuit teams om deel te nemen aan Le Mans

Max Verstappen onthult 'aanbiedingen' vanuit teams om deel te nemen aan Le Mans
Red Bull Content Pool

Dit weekend wordt de 24 uur van Le Mans gereden in het World Endurance Championship, waar Max Verstappen groot fan van is. De Nederlander heeft al meerdere keren aangegeven dat hij wel oren heeft naar een avontuur in het lange afstandsracen, waar hij op de simulator al vaker aan heeft meegedaan. In de komende jaren wil hij ook op het ware circuit meestrijden om de winst in de iconische race.

En de teams in het WEC vinden het ook wel een leuk idee om Verstappen aan hun line-up toe te voegen voor de 24 uur van Le Mans. In 2025 zal dat hoogstwaarschijnlijk niet gaan lukken, aangezien in het geplande weekend ook de Grand Prix van Canada verreden wordt, maar in de jaren daarop is er wellicht wel een kans dat Max aan Le Mans meedoet. De teams strijden nu al om de drievoudig wereldkampioen, zo onthulde de Red Bull-coureur onlangs.

"Natuurlijk word je benaderd door bepaalde mensen, maar het moet op het juiste moment en op de juiste manier komen. Ik wil ook geen overhaaste beslissing nemen. Met die nieuwe auto's denk ik dat het nog minstens een of twee jaar duurt voordat het allemaal beter wordt begrepen, want uiteindelijk is er nog steeds dat Balance of Performance-verhaal en dat maakt het moeilijk", begint Verstappen bij Autosport.

Aanpassingen nodig

Het Balance of Performance wordt in het WEC toegepast om de competitie eerlijker te maken, waarin snellere teams een nadeel krijgen, zodat de langzamere teams gelijke kansen hebben. Volgens Verstappen is dat niet de manier waarop hij wil racen, dus moeten ze dat oplossen voor hij überhaupt nadenkt over een stap naar Le Mans.

Daarnaast wil de Limburger ook dat de FIA wat doet aan het feit dat lichtere coureurs een groot voordeel hebben ten opzichte van coureurs met een hoger gewicht. Dat zorgt er op dit moment voor dat Verstappen nog niet wil denken aan een deelname.

"Het is ook nog te vroeg voor mij om mee te doen vanwege de nieuwe reglementen, ik denk dat ze de Balance Of Performance tussen de auto's nog wat beter moeten regelen. Het is hier en daar een beetje hit-and-miss, vind ik. Plus, voor mij, ook het gewicht van de coureur... Ik heb het gevoel dat daar een limiet aan moet worden gesteld, want ik kan 80 kilo wegen, maar er is ook een coureur die 55 of 60 kilo kan wegen. Dan ben je op Le Mans al kansloos, want dat scheelt gewoon meerdere tienden per ronde", aldus Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties