F1 Nieuws

Het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië

Het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië

Het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië
Red Bull Content Pool

Aankomend weekeinde staat de Grand Prix van Groot-Brittannië op het programma. De race op het circuit van Silverstone is de laatste van de eerste triple header van het seizoen. Reden voor ontspanning dus voor de teams en coureurs. Echter, het weer gooit mogelijk roet in het eten.

Op het circuit van Silverstone werd in 1950 voor de allereerste keer een Formule 1-race verreden. In de beginjaren van de Formule 1 werd er ook geracet op het circuit van Brands Hatch, maar sinds 1987 is Silverstone dé thuisbasis van de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Voordat het circuit werd gebruikt voor Formule 1-races, diende het als een vliegbasis van de RAF. In de Tweede Wereldoorlog gebruikte de Britse luchtmacht de basis en daarvan zijn er nog steeds overblijfselen te zien. Zo kent het circuit rechte stukken als Hangar Straight en zijn er ook nog omlijningen van oude landingsbanen te zien op foto's vanuit de lucht.

Red Bull versus McLaren

Genoeg historie dus op het iconische Britse circuit. Mogelijk wordt er dit weekend historie bijgeschreven op de baan, want het ziet ernaar uit dat het hard tegen hard wordt op de Britse baan. Max Verstappen en Lando Norris kwamen op de Red Bull Ring met elkaar in aanraking en na afloop van de race is er een hoop gezegd in de media.

Zo liet Norris weten geen vrienden meer te willen zijn met Verstappen als hij zijn excuses niet zou aanbieden voor de crash. Ook vertelde de Brit dat hij respect zou verliezen voor Verstappen als een verontschuldiging achterwege zou blijven.

Verstappen vertelde op zijn beurt dat het beter was om de zaak te laten rusten en met Norris te spreken als de beide heren ietwat waren afgekoeld. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner hebben de beide coureurs inmiddels met elkaar gesproken over het voorval in Oostenrijk.

Wat doet het weer?

Naast al het spektakel rondom Verstappen, Norris, Red Bull en McLaren, gaan ook de weergoden mogelijk een rol van betekenis spelen. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Weather.com is er aankomend weekend namelijk flink wat kans op regen in Silverstone.

Zo weet het weerstation te melden dat er vrijdag 94% kans op neerslag is bij een temperatuur van zeventien graden Celsius. Op zaterdag blijft de temperatuur gelijk, maar neemt de kans op neerslag af naar 40%. Op zondag wordt het eveneens zeventien graden Celsius en stijgt de kans op neerslag naar 44%.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties