F1 Nieuws

Het weerbericht voor de Grand Prix van Miami: regenval tijdens de race?

Het weerbericht voor de Grand Prix van Miami: regenval tijdens de race?
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Het weerbericht voor de Grand Prix van Miami: regenval tijdens de race?

Het weerbericht voor de Grand Prix van Miami: regenval tijdens de race?
Red Bull Content Pool

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Miami op de planning, waar het een maand geleden nog maar de vraag was of deze race überhaupt door kon gaan. In Florida was het noodweer, waardoor Miami Gardens, de plek waar de race verreden wordt, ondergelopen was met water.

Inmiddels is het weer helemaal opgeklaard en straalt de zon volop op het Miami International Autodrome, maar blijft dat ook zo voor de rest van het weekend. Vooral op zondag lijkt er wat regen te kunnen vallen.

Eerste regenrace van 2023?

De eerste drie races van 2023 waren kurkdroog, wat niet voor geweldig spannende races zorgde. Vooral de Grand Prix van Azerbeidzjan werd door fans beschreven als saai en Max Verstappen weet precies waardoor dat kwam.

Als het tijdens de Grand Prix van Miami gaat regenen, kan dat wel eens voor onverwachtste resultaten gaan zorgen, maar dan moet die regen natuurlijk wel gaan vallen. Weather.com heeft gekeken naar de kans op neerslag dit weekend en dat laat vooral zien dat er op zondag wel eens een natte race kan volgen.

Op vrijdag zal het vermoedelijk droog blijven, tijdens de eerste en tweede vrije training in Miami. De temperatuur ligt rond de dertig graden, met een kans op regen van welgeteld nul procent. Wel zal eer een redelijk stevige wind staan van ongeveer 23 kilometer per uur.

De zaterdag heeft al iets meer kans op neerslag. De temperatuur ligt ook tijdens de derde vrije training en de kwalificatie rond de dertig graden, maar de kans op regen is wel verhoogd naar achttien procent. Daarnaast zal er wederom een wind staan van 23 kilometer per uur.

Dan de zondag, de dag dat er wellicht regen kan vallen tijdens een sessie. De temperatuur ligt ook op de racedag onverminderd hoog - dertig graden - maar de kans is neerslag is aanzienlijk hoger. 44 procent kans op regen op het moment dat de race van start gaat in Miami Gardens. De wind zal, net als op vrijdag en zaterdag, 23 kilometer per uur zijn.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties