F1 Nieuws

'Honda-krachtbron loopt achter op Ferrari-motor'

'Honda-krachtbron loopt achter op Ferrari-motor'
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

'Honda-krachtbron loopt achter op Ferrari-motor'

'Honda-krachtbron loopt achter op Ferrari-motor'
Ferrari F1 Media

Honda had onlangs goed nieuws voor Max Verstappen en Red Bull Racing. De Japanse fabrikant heeft de krachtbron over de winter versterkt door de betrouwbaarheid te verbeteren, vooral op elektrisch gebied. Dit resulteert niet direct in een toename in pk's, maar over één ronde kunnen Max Verstappen en Sergio Pérez meer en betere motorstanden kan gebruiken.

Aangezien de motorreglementen vastliggen tot en met het einde van 2025 mogen fabrikanten de motor niet verbeteren door updates, alleen door een betere betrouwbaarheid. Niet alleen Honda heeft dat voor elkaar gekregen, ook bij Ferrari heeft men niet stilgezeten. Volgens Auto, Motor und Sport zullen Charles Leclerc en Carlos Sainz dit seizoen een flinke voorsprong hebben op de Red Bull-coureurs, als het gaat om pk's.

De Ferrari-motor begon vorig jaar met het meeste vermogen, maar de Italianen moesten dit al snel terugschroeven, vanwege problemen met de betrouwbaarheid in onder andere Spanje, Azerbeidzjan en Oostenrijk. In 2023 zal Ferrari weer gebruik kunnen maken van het volledige vermogen, omdat er geen twijfels zijn over de betrouwbaarheid.

Volgens AMuS heeft de Ferrari-motor 10 tot 15 pk meer dan de Red Bull-Honda krachtbron. Dit zal Ferrari zeker helpen in hun strijd met Max Verstappen en Sergio Pérez, al verwacht het team uit Maranello dat het lastig zal worden in 2023.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties