F1 Nieuws

Honda-topman heeft goed nieuws voor Max Verstappen en Red Bull

Honda-topman heeft goed nieuws voor Max Verstappen en Red Bull
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Honda-topman heeft goed nieuws voor Max Verstappen en Red Bull

Honda-topman heeft goed nieuws voor Max Verstappen en Red Bull
Red Bull Content Pool

Honda-topman Tetsushi Kakuda heeft in gesprek met RacingNews365 positief nieuws gemeld. Volgens de Japanner is de 2023-krachtbron van Honda namelijk een stuk beter dan zijn voorganger.

Vanaf 1 maart van afgelopen jaar mogen motorleveranciers geen updates meer doorvoeren die de performance van de motor ten goede komen. Toch zijn motorfabrikanten erin geslaagd om via een omweg performance toe te voegen aan de 2022-krachtbron. Door de betrouwbaarheid van een motor te verbeteren, kan er namelijk alsnog een boost in performance te zien zijn. Dit is volledig binnen de regels, aangezien motorfabrikanten van de FIA enkel updates mogen doorvoeren die de betrouwbaarheid van een motor ten goede komen.

Veel nieuwe mogelijkheden

Honda heeft gretig gebruik gemaakt van deze mogelijkheden. Volgens Kakuda kunnen Max Verstappen en Red Bull komend seizoen dan ook tot het gaatje gaan met de nieuwe motor. "We hebben ervoor gezorgd dat Red Bull op meer manieren kan strijden als het gaat om het gebruik van de motor", zegt de Japanse engineer. "Het zal misschien geen directe verbetering zijn op het gebied van vermogen, maar zal wel voor een verbetering zorgen."

"Naast verbeteringen op het vlak van betrouwbaarheid hebben we ook veel kennis vergaard over de inzet van het energiemanagement. Ook op het gebied van de MGU-K hebben we verbeteringen doorgevoerd, een gebied waar we afgelopen seizoen al erg goed in waren. Tot slot hebben we goed samengewerkt met onze partners om de onderdelen zo precies mogelijk in te delen. Hier moet je een betere indeling van alle onderdelen onder verstaan, alsook een nieuw design voor sommige motoronderdelen", besluit Kakuda.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties