F1 Nieuws

Internationale pers kijkt naar overwinning Max Verstappen: 'Het loopt vaak mis'

Internationale pers kijkt naar overwinning Max Verstappen: 'Het loopt vaak mis'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Internationale pers kijkt naar overwinning Max Verstappen: 'Het loopt vaak mis'

Internationale pers kijkt naar overwinning Max Verstappen: 'Het loopt vaak mis'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen wist op het nippertje de Grand Prix van Emilia-Romagna te winnen. De Nederlander won op het circuit Autodromo Enzo e Dino Ferrari in een Red Bull die langzamer leek dan de Mclaren van Lando Norris. De Italiaanse pers heeft zich lovend uitgelaten over de prestatie van Verstappen.

In Imola reisde Ferrari af met de eerste grote updates voor de SF-24. Het was hiermee de bedoeling om sneller te zijn dan de Red Bull en Mclaren. Tóch kwalificeerden Charles Leclerc en Carlos Sainz zich slechts als vierde en vijfde. Ook in de race hadden Verstappen en Norris de overhand. Sergio Pérez had een dramatisch weekend met een elfde plek in de kwalificatie en een achtste positie in de race.

"Robot" Verstappen 

La Gazetta Dello Sport noemt de race van Verstappen een 'masterclass'. De Italiaanse sportkrant vindt daarbij dat de Nederlander onmenselijke dingen heeft laten zien. "Max moet zoveel van zijn eigen talent inzetten om met zijn auto er het maximale uit te halen. De bijna robotachtige toewijding van Max tijdens het racen heeft heel weinig menselijks", aldus La Gazetta.

Bijrol voor Pérez

Daarnaast ziet het sportmedium dat de Nederlander gehakt maakt van zijn teamgenoot 'Checo' Pérez. "Met zo iemand als Verstappen in de auto dreigt de vergelijking met teamgenoot Sergio Pérez een simpele stijloefening te worden. Toch is het geen toeval dat het verschil tussen de twee steeds duidelijker naar voren komt, vooral in de weekenden wanneer niet alles volgens de oorspronkelijke plannen van de Red Bull-ingenieurs verloopt. Max weet de problemen bijna altijd tot op de bodem uit te zoeken, terwijl Checo worstelt. En uiteindelijk loopt het vaak mis".

"Ongekend"

Het Franse L'Equipe concludeert dat Verstappen op dit moment met afstand de beste coureur van de Formule 1 is. "We weten allemaal dat Verstappen op regelmatige basis onverslaanbaar is. Hij maakt iedereen moedeloos, door te winnen, ook al is zijn auto niet perfect. De race was tot de laatste tien rondes slaapverwekkend. In de ochtend won hij de E-race op de Nürburgring en vervolgens op Imola, ongekend", aldus de Franse krant.

"Geweldige afwerking"

Bild noemt de overwinning van Verstappen een geweldig staaltje management. Wél zag de Duitse krant dat Verstappen het op het einde nog even moeilijk had.

"Max Verstappen verpest het grote Ferrari-feest. De overwinning kon Verstappen niet meer worden ontnomen. De Ferrari-fans konden al vroeg in de race hun tissues tevoorschijn halen. Maar toen het publiek op het punt stond Verstappen te feliciteren, gaf Norris ineens vol gas in de McLaren en stond hij ineens nog geen twee seconden achter de Nederlander.

Verstappen voelde de druk en kreeg een hartslag van de radioberichten. Norris achtervolgde de Red Bull genadeloos. In de laatste ronde was het zelfs nog geen seconde. Verstappen zweet, vecht en bijt zich een weg naar de finish. Een geweldige afwerking!".

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties