F1 Nieuws

Is Lewis Hamilton nog wel gecommitteerd aan Mercedes? 'Het is moeilijk'

Is Lewis Hamilton nog wel gecommitteerd aan Mercedes? 'Het is moeilijk'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Is Lewis Hamilton nog wel gecommitteerd aan Mercedes? 'Het is moeilijk'

Is Lewis Hamilton nog wel gecommitteerd aan Mercedes? 'Het is moeilijk'
Mercedes F1 Media

Lewis Hamilton vertrekt na dit seizoen naar Ferrari, na twaalf dienstjaren bij Mercedes. De zevenvoudig wereldkampioen wilde niets liever dan zijn periode bij het Duitse team positief afsluiten, maar dat is in de eerste drie races van 2024 nog niet gelukt. Hamilton staat op dit moment tiende in het klassement, met slechts acht punten uit drie races.

In Bahrein eindigde Hamilton op de zevende plaats, waarna hij in Saoedi-Arabië niet verder kwam dan een negende stek. In Australië hoopte Mercedes dat de W15 wat beter zou presteren, maar dit bleek niet het geval. Hamilton werd uit Q2 geknikkerd en viel in de race uit met een motorprobleem. Het zorgt ervoor dat de Brit spreekt van de 'slechtste start uit zijn Formule 1-carrière' en laat weten dat het lastig is om gemotiveerd te blijven.

Met het aanstaande vertrek richting Ferrari zou dat ook niet heel gek zijn. Het Italiaanse team lijkt op dit moment de zaakjes beter voor elkaar te hebben dan Mercedes, maar volgens Hamilton is zijn vertrek op dit moment geen afleiding. Hij wordt nog altijd gemotiveerd door de mensen in de Mercedes-fabriek, al moet hij eerlijk toegeven dat het steeds moeilijker wordt met zo'n resultaten.

"Het is vooral heel moeilijk voor je mentale gesteldheid. Dan spreek ik denk ik voor iedereen in het team. De hele winter is er zoveel werk verzet en werden we opgewonden, gemotiveerd en gedreven, doordat we de mindset hadden dat we echt konden gaan winnen. Maar dat is duidelijk niet het geval. Dan heb je zoiets van: 'Oké, misschien worden we tweede of derde', maar nee... Dat is ook niet het geval en dan zak je steeds verder naar beneden en dat gaat bij ons maar door. Het is echt een uitdaging", maakt Hamilton duidelijk.

Hamilton blijft geïnspireerd

Toch gaat dat er niet voor zorgen dat Hamilton zomaar de handdoek in de ring gaat gooien. Hij zal tot het laatste moment blijven pushen voor Mercedes, omdat hij dat wil voor de mensen in de fabriek.

"Maar ik blijf geïnspireerd door de mensen met wie ik dagelijks werk. Zij blijven zich inspannen en komen opdagen en dat is het belangrijkste. Dat motiveert mij."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties