F1 Nieuws

Italiaanse pers met stomheid geslagen na pole Verstappen: 'Hij is een meester'

Italiaanse pers met stomheid geslagen na pole Verstappen: 'Hij is een meester'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Italiaanse pers met stomheid geslagen na pole Verstappen: 'Hij is een meester'

Italiaanse pers met stomheid geslagen na pole Verstappen: 'Hij is een meester'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen pakte voor de zevende keer poleposition op de zaterdag in Imola. Na drie moeizame trainingen was het voor iedereen een verrassing dat de Nederlander wederom de pole pakte. De Italiaanse pers, die behoorlijk in de ban is van Ferrari, reageerde dan ook teleurgesteld.

Ferrari reisde hoopvol af naar haar thuisbasis. Op het circuit Autodromo Enzo e Dino Ferrari trad de Scuderia aan met het eerste grote updatepakket en in de trainingen zagen zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz er heel snel uit.

Desondanks pakte Verstappen de pole en kwalificeerden Mclaren-coureurs Oscar Piastri en Lando Norris als tweede en derde. Piastri werd later wel bestraft voor het ophouden van Kevin Magnussen en zal in de race starten vanaf P5.

Verbijstering bij Italiaanse pers 

In Italië reageerde men vol bewondering, maar ook verbijsterd op de pole van Verstappen. "Een magische Verstappen, Leclerc is teleurgesteld. Vandaag kan Ferrari in de herkansing. Mensen zeggen dat het de bolide van Max is, maar op momenten als deze zien we de klasse van Verstappen en zien we werkelijk van welke buitengewone klasse hij is", zo schreef La Gazetta Dello Sport.

"Tijdens de spannendste kwalificatie van dit jaar was het de magie van Verstappen die hem alsnog de pole opleverde. Met zijn achtste op rij komt hij op gelijke hoogte met het record van Senna. Daarmee schrijft hij zich steeds meer in de geschiedenisboeken van de F1", aldus het Italiaanse medium.

Buitengewone Verstappen

Corriere Dello Sport zag een buitengewone Verstappen en een zwaar teleurgestelde Leclerc. "Hij is de meester van de pole. Wat een teleurstelling voor Ferrari met ook McLaren die voor de Scuderia staat. Alles was al gereserveerd in Imola voor een pole van Leclerc, maar iedereen bleef bitter achter. Tegen deze Max Verstappen viel niet te vechten. Alles haalde Ferrari uit de kast maar het was niet genoeg", aldus de sportkrant.

Verstappen gaat op voor zijn vijfde overwinning van het seizoen. Op dit moment staat hij bovenaan het klassement met een voorsprong van 33 punten op zijn teamgenoot Sergio Pérez.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties