F1 Nieuws

Dit is waarom Fernando Alonso zondag vanuit de pitstraat start

Dit is waarom Fernando Alonso zondag vanuit de pitstraat start
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Dit is waarom Fernando Alonso zondag vanuit de pitstraat start

Dit is waarom Fernando Alonso zondag vanuit de pitstraat start
DPPI/BSR Agency

De Formula 1 MSC Cruises Gran Premio Del Made In Italy E Dell'Emilia Romagna 2024, oftewel de Grand Prix van Imola, gaat zondag om 15:00 van start. Echter zullen er niet twintig, maar negentien auto's op de grid opgesteld staan, want de Aston Martin van Fernando Alonso moet beginnen vanuit de pitstraat.

Alonso kent een erg moeizaam weekend tot dusver. De Spanjaard klokte op vrijdag twee keer de tiende tijd en op zaterdag ging het tijdens de derde vrije training goed mis. De tweevoudig wereldkampioen spinde zijn auto in de bandenstapel, waardoor de Aston veel schade opliep. Het werd een race tegen de klok om de kwalificatie te halen, maar halverwege Q1 kon de coureur toch naar buiten.

Een succes werd het niet. Alonso kreeg het niet voor elkaar om een goede ronde neer te zetten en eindigde als twintigste, maar werd daarna doorgeschoven naar negentiende doordat Williams-rijder Logan Sargeant te maken kreeg met track limits.

Aston Martin voert veranderingen door

Maar omdat Alonso hoe dan ook een back-of-the-grid start tegemoet gaat, heeft het team er nu voor gekozen om wijzigingen aan te brengen aan de ophanging, waardoor de regels van het parc ferme werden overtreden en de tweevoudig wereldkampioen in de pitstraat moet starten.

Alonso is niet heel rouwig over het feit dat hij in de pits moet starten. "Als we vanuit de pitstraat starten, hangen er ook voordelen aan. We zagen in de Formule 2 ook een crash bij de start. Als Formule 1-team heb je maar een beperkt aantal onderdelen, dus zoiets willen we graag vermijden", aldus de Spanjaard.

Weinig optimisme

De Aston Martin-coureur voorspelt echter dat in de punten rijden een lastige kwestie gaat worden voor hem. "Punten halen is een beetje onrealistisch. Imola is een van de circuits waar je absoluut niet achteraan wil starten, want inhalen is hier moeilijk. Alleen in Monaco is het moeilijker om in te halen. Het gaat een moeizame race worden, maar het geeft ons wel de mogelijkheid om de set-up voor dit circuit beter te leren kennen", sluit Alonso af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties