F1 Nieuws

Jenson Button verkiest Lewis Hamilton boven Max Verstappen: 'Dat heeft Max niet'

Jenson Button verkiest Lewis Hamilton boven Max Verstappen: 'Dat heeft Max niet'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Jenson Button verkiest Lewis Hamilton boven Max Verstappen: 'Dat heeft Max niet'

Jenson Button verkiest Lewis Hamilton boven Max Verstappen: 'Dat heeft Max niet'
Red Bull Content Pool

Oud-coureur Jenson Button heeft gereageerd op de recente uitspraken van Lewis Hamilton en Max Verstappen. Daarbij gaf Hamilton aan dat hij moeilijkere teamgenoten heeft gehad dan Verstappen, waarop de Nederlander liet weten dat Hamilton misschien "een beetje jaloers" is op zijn huidige succes.

Tijdens het raceweekend in Monza werd bekendgemaakt dat Hamilton een nieuwe tweejarige deal heeft getekend bij Mercedes. Om dat te vieren besloot de zevenvoudig wereldkampioen om al gelijk onder de huid van Verstappen te komen voor komend seizoen. Dan willen Mercedes en Hamilton namelijk vechten voor de wereldtitel, iets wat in de afgelopen twee seizoenen niet lukte.

Maar wat zei Hamilton precies? Volgens de Brit heeft hij een moeilijkere tijd gehad in de Formule 1, aangezien zijn oud-teamgenoten sterker zijn dan Verstappens oud-teamgenoten. Verstappen reageerde hierop door de vraag te stellen of Hamilton niet jaloers is op zijn huidige succes. Volgens de Nederlander gunt men hem bij Mercedes namelijk niets, maar wordt dit nooit uitgesproken in de media.

Wie is de snelste?

Gevraagd naar wie er sterkere teamgenoten heeft gehad, stelt Button dat er voor zowel Hamilton als Verstappen het een en ander te zeggen valt. "Ik denk zeker dat Lewis een hoop sterke teamgenoten heeft gehad. Hij heeft wereldkampioenen als teamgenoot gehad, terwijl Max dat niet heeft gehad. Echter, ik zou banger zijn om het tegen Max op te nemen dan tegen Lewis met hetzelfde materiaal", begint Button bij Sky Sports.

Volgens Button heeft hij namelijk liever Hamilton als teamgenoot, omdat de Red Bull-bolide op Verstappens voorkeuren wordt afgesteld en dus alleen hij goed uit de voeten kan met de bolide. "De auto is aan de hand van Max zijn voorkeuren ontworpen. Hij kan met de auto rijden die hij van (Adrian) Newey heeft gekregen. Newey geeft Max namelijk een auto die de snelste is ter wereld. Max is heel goed in het om zwakke punten van een auto heen rijden. Ik denk dat er een hoop coureurs zouden zijn die daar moeite mee hebben."

Het eindoordeel van Button is dan ook duidelijk. "Lewis heeft lastigere teamgenoten gehad dan Max, maar teamgenoot worden van Max? Dat zou ik zeker niet willen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties