F1 Nieuws

Jos Verstappen komt met reactie op Red Bull-vertrek Adrian Newey

Jos Verstappen komt met reactie op Red Bull-vertrek Adrian Newey
BSR Agency
F1 Nieuws

Jos Verstappen komt met reactie op Red Bull-vertrek Adrian Newey

Jos Verstappen komt met reactie op Red Bull-vertrek Adrian Newey
BSR Agency

Jos Verstappen heeft in gesprek met De Telegraaf gereageerd op het Red Bull-vertrek van Adrian Newey. De Britse topengineer verlaat het team uit Milton Keynes in het eerste kwartaal van 2025. Daarnaast maakt Newey vanaf dit jaar geen deel meer uit van het Formule 1-project van Red Bull.

Eerder vandaag (1 mei) maakte Red Bull bekend dat topontwerper Newey het team in het eerste kwartaal van 2025 zal gaan verlaten. Voor de rest van zijn Red Bull-tijd gaat Newey zich focussen op het ontwerpen en promoten van de RB17 Track Car, een hypercar van Red Bull-makelij. Newey's vertrek hing al langere tijd in de lucht, maar een bevestiging van het nieuws liet dus nog even op zich wachten.

Horner-saga heeft gevolgen

Maar hoe komt het dat een engineer die al negentien jaar bij Red Bull werkt, aan de wieg heeft gestaan van vele kampioenschapswinnende auto's en ook nu weer succesvol is, besluit op te stappen? Volgens De Telegraaf zou dat onder andere te maken hebben met de recente situatie rondom Red Bull-teambaas Christian Horner.

Het medium weet namelijk te melden dat Newey al langere tijd ontevreden was over zijn rol binnen Red Bull. Ook zou zijn flink afgenomen betrokkenheid bij de ontwikkeling van de recente Red Bull-auto's hem niet in de koude kleren zijn gaan zitten.

Verder weet De Telegraaf te melden dat de werkneemster die Horner heeft beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag ook nauw samenwerkte met Newey. De gehele situatie rondom het interne onderzoek zou voor Newey de druppel zijn geweest, zo tekent De Telegraaf op.

"Niet goed voor de toekomst"

Al in het begin van dit jaar liet Verstappen senior weten bang te zijn dat Red Bull uit elkaar zou vallen. Dat liet de voormalig Arrows- en Minardi-coureur optekenen nadat het vermeende bewijs tegen Horner werd doorgestuurd in de paddock van het Bahrain International Circuit.

Nu Newey's vertrek officieel is, kan Verstappen senior zijn onvrede niet onder stoelen of banken steken. "Het team dreigt uiteen te vallen. Daar was ik in het begin van het jaar al bang voor. Voor de interne rust is het van belang dat de sleutelfiguren binnenboord blijven. Dat is nu niet het geval. Newey gaat weg en eerder dit jaar leek het er ook op alsof Helmut weg zou moeten. Voor de toekomst is dit niet goed", aldus Verstappen senior.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties