F1 Nieuws

Journalisten zien andere Max Verstappen in 2023

Journalisten zien andere Max Verstappen in 2023
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Journalisten zien andere Max Verstappen in 2023

Journalisten zien andere Max Verstappen in 2023
Red Bull Content Pool

Dat Max Verstappen in 2023 weinig concurrentie heeft gehad voor zijn derde wereldtitel, is een understatement. De Nederlander wist zes races voor het einde van het seizoen het kampioenschap al binnen te slepen, maar eigenlijk was het voor de zomerstop al duidelijk dat er niemand aan het niveau van Max ging tippen dit jaar.

Omdat de RB19 zo dominant is, had Verstappen eigenlijk maar concurrentie van één persoon, zijn teamgenoot. Maar Sergio Pérez werd aan alle kanten voorbijgereden door Verstappen en staat inmiddels op 251 punten achterstand van de Limburger.

Nu Verstappen zo'n exceptioneel jaar heeft neergezet, vond de Formule 1 het gepast om een aantal journalisten het woord te laten doen over de drievoudig wereldkampioen. Daaruit kwamen er complimenten vanuit Groot-Brittannië, het land waar hij vaak naar beneden is gehaald in de media, toen hij vocht om het kampioenschap met Lewis Hamilton.

"Max doet buitengewone dingen achter het stuur van een raceauto, wat hem samen met zijn veeleisende meedogenloosheid als het op technisch verfijnen aankomt, tot een formidabele coureur maakt. Maar hij slaagt er op de een of andere manier in om wat een overweldigend complexe sport kan zijn, verbazingwekkend eenvoudig te houden, wat buiten de baan overkomt met de nuchtere manier waarop hij over zijn vak praat", begint een zéér complimenteuze Edd Straw van The Race.

"Dat vermogen om de belangrijke zaken te scheiden van de ruis is de kern van zijn genialiteit en maakt hem ongetwijfeld tot een van de meest doelgerichte coureurs die er ooit zijn geweest."

Verstappen is relaxed

Voor Luke Smith van The Athletic was vooral de houding van Max Verstappen zo bijzonder dit jaar. Dat de Nederlander een geweldig talent is en één van de beste coureurs in de geschiedenis van de autosport, is ondertussen wel duidelijk, maar volgens Smith is de persoonlijkheid van Verstappen dit jaar ontzettend gegroeid.

"Wat me opviel aan Max dit jaar is hoe relaxed hij was. Hij leek meer op zijn gemak dan ooit. Ik heb genoten van persconferenties met hem over 'The Max Verstappen Podcast' (en zijn afkeer van podcasts), of Lando Norris die zijn trofee brak in Hongarije. Zelfs op de slechte dagen, zoals in Jeddah of Singapore, was hij kalm en nog steeds een plezier om mee te kletsen, en hij bleef gul met zijn tijd. Ik heb dit jaar evenveel geleerd over Max als persoon als over Max als coureur. In beide gevallen is wat je ziet ook wat je krijgt."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties