F1 Nieuws

Kritiek Lewis Hamilton zorgt voor verbazing bij collega coureur

Kritiek Lewis Hamilton zorgt voor verbazing bij collega coureur
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Kritiek Lewis Hamilton zorgt voor verbazing bij collega coureur

Kritiek Lewis Hamilton zorgt voor verbazing bij collega coureur
Mercedes F1 Media

Lewis Hamilton wil niets weten van het plan om vanaf 2024 bandenwarmers te verbieden in de Formule 1. Voor aankomend seizoen wilde de FIA de temperatuur van de bandenwarmer terugdraaien naar 50 graden, maar dit idee werd niet goedgekeurd door de teams, waardoor in 2023 de dekens gewoon 70 graden blijven. Toch wil de FIA in 2024 doorpakken.

Tijdens het Grand Prix-weekend in Groot-Brittannië zullen de teams stemmen over het wel of niet verbieden van bandenwarmers in de Formule 1. Volgens de FIA scheelt het veel geld en milieuvervuiling én zorgt het voor leukere races, aangezien coureurs de eerste paar ronden na een pitstop met koude banden op het asfalt rijden.

Maar Lewis Hamilton wilde hier niks van weten. De Brit heeft al eens getest hoe het is om een Formule 1-auto te besturen zonder bandenwarmers en de zevenvoudig wereldkampioen raadt het niemand aan. Volgens de Mercedes-coureur gaan er veel ongelukken gebeuren als de FIA dit plan doorzet. Ook ziet hij het voordeel niet in voor het milieu.

"Ik denk dat het een gevaarlijk iets is. Ik heb al getest zonder bandenwarmers en er gaan zo veel ongelukken gebeuren. Het is naar mijn mening dus een verkeerd besluit. De redenering achter de nieuwe regel is dat het beter is voor het milieu, maar in feite gebruiken we juist meer brandstof om temperatuur in de banden te krijgen", zo liet Hamilton weten aan Motorsport.com.

Kritiek Hamilton zorgt voor verbazing

Niet iedereen kan zich vinden in de woorden van Hamilton. Op Twitter reageert James Hinchcliffe, voormalig IndyCar-coureur, op de woorden van Hamilton. De Amerikaan snapt niet dat er zoveel terughoudendheid is in de Formule 1 over het verbieden van bandenwarmers.

Volgens Hinchcliffe is het juist wél goed voor het milieu en zorgt het zeker voor betere races. In de IndyCar wordt er al jaren geen gebruik meer gemaakt van bandenwarmers en hierdoor zien fans veel inhaalacties.

"Ik ben verbaasd door de terughoudendheid van de Formule 1-coureurs als het aankomt op het verbieden van bandenwarmers. Het zorgt voor beter racen en het scheelt een hoop geld en vervuiling qua vracht en energieverbruik", aldus Hinchcliffe op Twitter.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties