F1 Nieuws

Lando Norris in zak en as door Max Verstappen: 'Helaas doet hij dat nooit'

Lando Norris in zak en as door Max Verstappen: 'Helaas doet hij dat nooit'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lando Norris in zak en as door Max Verstappen: 'Helaas doet hij dat nooit'

Lando Norris in zak en as door Max Verstappen: 'Helaas doet hij dat nooit'
Red Bull Content Pool

Lando Norris dacht dat hij pole position zou pakken in de kwalificatie voor de Dutch Grand Prix, nadat hij in alle vrije trainingen al ijzersterk was. Toen hij in de eerste run van Q3 ook nog eens de beste tijd van het veld neer wist te zetten, begon hij écht te geloven in een wonder. Maar het mocht niet zo zijn.

In de allerlaatste ronde van de kwalificatie liet Max Verstappen maar weer eens zien waarom hij de leider in het kampioenschap is en binnenkort zijn derde opeenvolgende titel binnen gaat slepen. De Nederlander ging geweldig om met de druk van zijn thuispubliek en wist een magistrale ronde neer te zetten, waarmee hij meer dan een halve seconde sneller ging dan wie dan ook.

Voor Norris werd de hoop op een pole position daarmee afgenomen en tegenover David Coulthard laat hij weten dat hij dat eigenlijk ook had kunnen weten. Max Verstappen geeft namelijk geen cadeautjes weg. Nooit.

"P2 is een goed resultaat in deze omstandigheden. Je hoopt altijd dat Max een foutje maakt, maar helaas doet hij dat nooit", lacht Norris onder luid gejuich van het publiek in Zandvoort. "P2 is ook een goed resultaat voor het team. Ongeacht de omstandigheden is de kwalificatie altijd stressvol en het eerste gedeelte van mijn ronde was één van mijn beste sectoren van het jaar, de rest van de ronde was één van mijn slechtste", kijkt Norris terug op zijn kwalificatie.

Kansloos in de race

In de kwalificatie kan McLaren de laatste weken telkens goed bijblijven bij Red Bull Racing, maar in de races is het gat naar Verstappen een stuk groter. Norris verwacht dat dit ook in Zandvoort het geval zal zijn en hij verwacht dan ook dat Max zijn negende overwinning op rij zal pakken.

"We kunnen waarschijnlijk twee rondes aanhaken, dan rijdt hij vooraan weg. We zijn nog steeds niet geweldig als het gaat om [banden]slijtage, maar we hebben de auto wel verbeterd ten opzichte van vrijdag. Maar in de race zit Max op een andere planeet", aldus Norris.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties