F1 Nieuws

Lando Norris waarschuwt Max Verstappen: 'Dan staan wij bovenaan!'

Lando Norris waarschuwt Max Verstappen: 'Dan staan wij bovenaan!'
Diogo Cardoso/DeFodi Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Lando Norris waarschuwt Max Verstappen: 'Dan staan wij bovenaan!'

Lando Norris waarschuwt Max Verstappen: 'Dan staan wij bovenaan!'
Diogo Cardoso/DeFodi Images/BSR Agency

Het moet maar eens klaar zijn met de dominantie van Max Verstappen in de Formule 1. Dat is de mening van Lando Norris na de Grand Prix van Spanje, waar hij als tweede over de streep kwam. Net als in Canada had Norris de kans om de overwinning te pakken, maar beide keren werd hij dwarsgezeten door Max Verstappen, die er uiteindelijk met de overwinning vandoor ging.

De laatste weken wordt het nogmaals duidelijk waarom Max Verstappen gezien wordt als één van de beste coureurs in de geschiedenis van de Formule 1. De Limburger laat telkens zien dat de concurrentie perfect moet zijn om een overwinning weg te snoepen, omdat Verstappen dat ook is. Zelfs nu hij niet meer de beste auto van het veld heeft, zorgt Verstappen ervoor dat zijn Red Bull vooraan staat. Maar de kans is aanwezig dat dat binnenkort stopt.

Bij Viaplay gaf Verstappen al aan dat hij niet verwacht dat hij dit het hele seizoen vol gaat houden. Op dit moment weet hij nog veel races te winnen, maar dat komt vooral omdat zijn rivalen hier en daar nog wat foutjes maken. Maar als die foutjes straks weggewerkt worden, hebben Red Bull en Verstappen een groot probleem. Daar is Lando Norris het helemaal mee eens. De Brit denkt dat - als hij zichzelf wat kan verbeteren - hij de grote favoriet is voor de overwinningen in de komende races.

Dat was hij in Montreal en Barcelona namelijk ook al, maar daar maakten hij en McLaren net wat teveel foutjes om Verstappen te verslaan. Daar gaan ze nu aan werken, om te zorgen dat de dominante periode van Verstappen ten einde komt, want daar is het tijd voor...

"We hadden wat punten terug moeten pakken op Max. Potentieel was er een kans om hem te verslaan in Canada en nu was die kans er zeker. Twee races ben ik tweede geweest en heeft hij gewonnen. Max moet stoppen met winnen. Hij vergroot de voorsprong op dit moment nog steeds en we kunnen het ons niet veroorloven om hem ermee weg te laten lopen", begint Norris bij Forbes.

"Als ik in Canada wat betere beslissingen had genomen en vandaag een betere start had gemaakt, hadden we twee races gewonnen. We hebben alles in huis om te winnen, het gaat er alleen om dat we het allemaal samenbrengen."

De grote favoriet

De komende weekenden trekt het Formule 1-circus naar twee circuits waar McLaren in 2023 uitblonk: de Red Bull Ring in Oostenrijk en Silverstone in Groot-Brittannië. Aangezien de MCL38 een flink verbeterde versie van de McLaren van vorig jaar is, ziet Norris zichzelf als grote favoriet voor de aankomende twee races. Als hij zichzelf ietwat weet te verbeteren, zal hij veel te juichen hebben in de nabije toekomst en wellicht kan hij dan echt meestrijden om de titel.

"We zijn goed bezig. Ik hoef alleen maar op een paar punten te verbeteren en dan staan we bovenaan."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties