F1 Nieuws

Max Verstappen zorgt voor probleem bij Helmut Marko: 'Ga me alleen nog maar ouder voelen'

Max Verstappen zorgt voor probleem bij Helmut Marko: 'Ga me alleen nog maar ouder voelen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen zorgt voor probleem bij Helmut Marko: 'Ga me alleen nog maar ouder voelen'

Max Verstappen zorgt voor probleem bij Helmut Marko: 'Ga me alleen nog maar ouder voelen'
Red Bull Content Pool

Helmut Marko is al jarenlang de topadviseur van Red Bull en één van de grondleggers van het Oostenrijkse team in de Formule 1. De rechtsgeleerde, die zichzelf mr.dr. mag noemen, is inmiddels 81 jaar, maar gaat nog altijd naar alle races in een F1-seizoen. Normaliter heeft hij geen enkel fysiek probleem tijdens zo'n weekend, ondanks zijn leeftijd, maar in Imola was dat een ander verhaal.

De Oostenrijker moest toezien hoe Lando Norris een gat van zeven seconden naar Max Verstappen ronde na ronde aan het verkleinen was. De McLaren-coureur vond ineens onwijs veel snelheid en kon in vijftien rondjes tijd naar de RB20 van Verstappen toe rijden, maar verder dan dat kwam Norris uiteindelijk niet. Dit vanwege een geweldige eindspurt van Verstappen.

Voor Max Verstappen was het een lastige stint op de harde banden, aangezien die niet op de juiste temperatuur kwamen en hij daardoor overal aan het glijden en lijden was. Helmut Marko moest met lede ogen toezien hoe Norris ronde na ronde dichterbij de Red Bull van Verstappen kwam en in de laatste paar rondjes kon de adviseur bijna niet meer naar het scherm kijken. Tegenover De Telegraaf laat Marko weten dat deze race hem ouder laat voelen dan zijn werkelijke leeftijd is.

Hij hoopt dan ook dat Verstappen het in de komende races niet meer zo spannend maakt als hij nu deed. Al weet de man uit Graz ook dat de RB20 het probleem was in Imola, niet Verstappen. Marko geeft aan dat Max juist dé reden is dat Red Bull met de overwinning naar huis gaat.

"Ik ga me alleen nog maar ouder voelen als er nog meer van dit soort races komen", begint Marko, die erkent dat de harde banden inderdaad het probleem waren: "Op die band zagen we al na een paar rondjes dat de temperatuur daalde en dat we de snelheid niet hadden. Ik was zeker bezorgd. Gelukkig had Lando een paar momentjes, waardoor hij geen gebruik kon maken van het DRS-systeem in de laatste ronden."

"Het is heel indrukwekkend om te zien. Max maakt niet eens een klein foutje, ondanks zoveel druk van achteren. We winnen hier dankzij hem en doordat hij zaterdag pole position pakte. Als we hier bijvoorbeeld derde hadden gestaan op de grid, hadden we de zege kunnen vergeten."

Grand Prix Monaco

Over slechts een week staat de volgende Grand Prix alweer op de planning, als het Formule 1-circus neerstrijkt in de straten van Monte Carlo. Volgens Marko gaat dat ook een flinke uitdaging worden, waarbij hij verwacht dat Ferrari en Charles Leclerc erg sterk voor de dag zullen komen. Over Red Bull in Monaco zegt hij dat het 'de moeilijkste race tot nu toe' zal gaan worden.

"We moeten de uitdaging met McLaren zeker aangaan. En nu gaan we naar Monaco en daar draait het vrijwel alleen om de kwalificatie. Dat wordt voor ons op voorhand denk ik de moeilijkste race tot nu toe, ook vanwege de hobbels en kerbstones daar. Ik verwacht daar ook veel van Ferrari en met name van Charles Leclerc."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties