F1 Nieuws

Max Verstappen 'compleet gebroken' na GP Imola: 'Alles doet pijn'

Max Verstappen 'compleet gebroken' na GP Imola: 'Alles doet pijn'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen 'compleet gebroken' na GP Imola: 'Alles doet pijn'

Max Verstappen 'compleet gebroken' na GP Imola: 'Alles doet pijn'
Red Bull Content Pool

Voor Max Verstappen is het goed dat de Grand Prix van Emilia-Romagna, verreden op Imola, 'maar' 63 rondjes telde. Als het nog langer door was gegaan, had hij de race wellicht niet uit kunnen rijden. De Nederlander geeft tijdens de persconferentie na zijn overwinning aan dat hij fysiek compleet gesloopt is door de Grand Prix en dat hij even nodig heeft om bij te komen.

De nog altijd pas 26-jarige Verstappen verkeert in de vorm van zijn leven. Inmiddels heeft hij al 59 overwinningen gescoord en daarmee loopt hij steeds verder in op Michael Schumacher en Lewis Hamilton, die respectievelijk 32 en 44 races meer gewonnen hebben dan de Limburger. In Imola wist Verstappen er weer één af te strepen, maar makkelijk ging het op zondag niet.

Vanuit Lando Norris en McLaren kreeg de Nederlander flinke concurrentie, waardoor hij tot op het laatste moment door moest trappen en geen moment rust kon nemen. En dat had hij nou juist wél kunnen gebruiken, aangezien Verstappen na twintig rondjes al helemaal stuk zat. Het hobbelige circuit op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari zorgde voor flink wat rugklachten bij de Red Bull-coureur, die op de persconferentie liet weten dat hij goed moet gaan uitrusten voor hij weer in actie kan komen, volgend weekend in Monaco.

"Om eerlijk te zijn ben ik gewoon compleet gebroken van de hobbels. Mijn rug... Alles doet pijn. Het [circuit, red.] is niet zozeer fysiek zwaar, maar het was gewoon zo hobbelig. Al na 20 rondjes voelde ik mijn rug. Dus ik kijk er gewoon naar uit om in bed te liggen. Misschien neem ik wat pijnstillers en misschien een massage", lacht Verstappen.

Doortrappen

Dat Verstappen na twintig rondjes zijn rug al voelde, was geen goed nieuws voor de rest van de race. Zeker niet toen duidelijk werd dat zijn Red Bull niet geweldig ging op de harde band. Hierdoor kon McLaren-coureur Lando Norris rap inlopen en het hem aan het einde van de race moeilijk maken. Verstappen legt uit hoe dat kon gebeuren.

"Het was erg lastig aan het einde. Bij de start waren de mediums goed, daar had ik een goed tempo op. Maar op de harde banden leek het alsof ze niet werkten op onze auto. Ik kreeg ze nooit echt aan de praat en dan is het natuurlijk zo dat hoe langer je een stint rijdt, hoe slechter het wordt en de laatste 10 tot 15 ronden waren voor mij extreem moeilijk - het was alsof ik op ijs reed. Ik kon Lando dichterbij zien komen en de laatste ronden ging ik voluit. Dit terwijl ik voor mijn gevoel op ijs reed. Het was heel lastig om consistent te zijn, maar ik ben heel blij dat het gelukt is", aldus Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties