F1 Nieuws

Lando Norris zag Max Verstappen goed wegkomen tijdens Sprint in Oostenrijk

Lando Norris zag Max Verstappen goed wegkomen tijdens Sprint in Oostenrijk
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lando Norris zag Max Verstappen goed wegkomen tijdens Sprint in Oostenrijk

Lando Norris zag Max Verstappen goed wegkomen tijdens Sprint in Oostenrijk
Red Bull Content Pool

Volgens Lando Norris heeft Max Verstappen geluk gehad dat hij de Sprint in Oostenrijk heeft weten te winnen. De Nederlander kwam met meer dan vier seconden voorsprong over de streep op de Red Bull Ring, maar hij heeft niet de gehele race aan kop gelegen. Tussen bocht 3 en 4 lag Norris even vooraan, toen hij Verstappen met DRS in wist te halen, al duurde dit niet lang.

In bocht 4 ging Verstappen weer voorbij aan zijn grootste titelrivaal voor dit seizoen. Met een knappe actie, zonder de assistentie van een openklappende achtervleugel, haalde hij Norris weer in en zag hij hoe McLaren-teamgenoten Oscar Piastri en Norris met elkaar in gevecht raakten. Verstappen moest Piastri nog een paar rondes afhouden, waarna hij zelf weg kon rijden en uiteindelijk zijn tiende Sprint uit zijn carrière kon winnen.

Vooral Lando Norris baalt daarvan, aangezien hij als tweede van start ging, even op kop lag en uiteindelijk als derde eindigde. Na de race laat hij aan Alex Würz weten dat hij eigenlijk betere keuzes had moeten maken, wat de uitslag van de race er heel anders uit had kunnen laten zien. De McLaren was namelijk, net als in Barcelona, ontzettend snel. Of het uiteindelijk genoeg was om Red Bull te verslaan, is alleen niet helemaal duidelijk voor Norris.

"Het was een goede race tussen ons, vooral met Max aan de start was het leuk", begint Norris. Maar de Brit meent dat hij Verstappen er weer te makkelijk aan voorbij liet, wat ervoor zorgde dat de Red Bull-coureur de race wist te winnen: "Er waren waarschijnlijk een paar dingen die ik beter had moeten doen in mijn gevecht, maar dat begrijp ik nu. Het tempo van de auto was erg sterk, vooral aan het einde van de race."

"Ik weet niet of we het tempo hadden gehad om Max bij te houden. Hij was misschien net iets te snel voor ons. Maar ik had een goed duel met Oscar, waar ik gewoon de snelheid niet helemaal had, omdat je zoveel verliest in de middelste sector met al die vuile lucht."

Piastri hoopte op overwinning

Waar McLaren-coureur Lando Norris had gehoopt dat hij betere keuzes had gemaakt in zijn gevecht met Verstappen, hoopte teamgenoot Piastri juist dat dat gevecht fout af zou lopen. Hij zag zichzelf al zijn tweede Sprint winnen - na Qatar 2023 - maar zo mocht het niet zijn.

"Ik had gewoon niet het tempo in de tweede helft van de race. Ik dacht op een gegeven moment dat Max en Lando mij zouden helpen om de weg vrij te maken, maar dat was niet helemaal het geval. Er zijn wat dingen waar we naar moeten kijken voor vanmiddag en voor de race van morgen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties