F1 Nieuws

Lewis Hamilton boos op Mercedes: 'Ze hebben niet naar mij geluisterd'

Lewis Hamilton boos op Mercedes: 'Ze hebben niet naar mij geluisterd'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Lewis Hamilton boos op Mercedes: 'Ze hebben niet naar mij geluisterd'

Lewis Hamilton boos op Mercedes: 'Ze hebben niet naar mij geluisterd'
Mercedes F1 Media

Lewis Hamilton heeft zich in gesprek met de BBC van een andere kant laten horen over zijn team Mercedes. Volgens de man uit Stevenage heeft Mercedes namelijk niet naar hem geluisterd tijdens de ontwikkeling van de 2023-auto. Het team uit Brackley zou namelijk naar haar engineers hebben geluisterd en volgens Hamilton is dat dé reden voor de huidige misère bij zijn werkgever.

Mercedes kende een mindere eerste race van het seizoen. Het team wist dan wel als vijfde en zevende over de streep te komen, maar deed dat wel op tientallen seconden achterstand van Max Verstappen. De uitslag van de race is dan ook extra zuur aangezien Mercedes zichzelf als doel had gesteld om dit seizoen mee te kunnen strijden om de beide wereldtitels. Tot op heden lijkt daar weinig van terecht te komen en ook Hamilton ziet dat in.

Niet geluisterd

Volgens de Brit had Mercedes er afgelopen weekend beter voor kunnen staan. Bij de BBC laat Hamilton immers weten dat hij heeft laten weten waar de W13 van afgelopen seizoen tekort kwam ten opzichte van de concurrentie. De Mercedes-engineers besloten echter om hun eigen profetie te volgen. "Ik heb ze vorig jaar laten weten waar de problemen lagen", begint Hamilton.

"Ik heb in mijn leven in veel auto's mogen rijden, dus ik weet echt wel wat een auto nodig heeft of wat juist niet. Ik ben van mening dat het hier gaat om een stukje verantwoording afleggen. 'We hebben niet naar je geluisterd en dit is niet waar we moeten zijn', dat is wat mijn team tegen mij moet zeggen", zo haalt Hamilton uit naar zijn team.

Hoopvol

Het is niet de eerste keer dat de zevenvoudig kampioen kritisch is te horen richting zijn team. Ook voorafgaand aan de race was de Engelsman namelijk meermaals negatief te horen over zijn W14. Ondanks zijn houding over de huidige Mercedes-bolide houdt Hamilton vertrouwen in zijn team. "We zijn nog steeds acht keer wereldkampioen geworden. We hebben nu alleen de verkeerde richting gekozen, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we onze auto niet meer snel kunnen maken dit seizoen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties