F1 Nieuws

Lewis Hamilton geeft FIA de schuld voor dominantie Red Bull Racing

Lewis Hamilton geeft FIA de schuld voor dominantie Red Bull Racing
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Lewis Hamilton geeft FIA de schuld voor dominantie Red Bull Racing

Lewis Hamilton geeft FIA de schuld voor dominantie Red Bull Racing
Mercedes F1 Media

In de eerste vijf Grand Prix van 2023 heeft Red Bull Racing alle races gewonnen. Twee keer stond Sergio Pérez op de hoogste trede van het podium en drie keer mocht Max Verstappen zichzelf winnaar noemen. Volgens Lewis Hamilton zorgt dit ervoor dat de sport saaier is geworden voor de fans.

Tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna zou Mercedes een flink updatepakket meenemen, in de hoop dat ze Red Bull Racing weer aan konden vallen. Maar door het noodweer in de regio is de race op Imola afgelast en weten we dus nog steeds niet of Mercedes weer terug is aan het front.

Voor de fans zou het geweldig zijn als het team uit Brackley inderdaad weer vooraan meestrijdt, zo meldt Lewis Hamilton. Volgens de zevenvoudig wereldkampioen is het voor de kijkers momenteel niet bijster spannend, wegens de dominantie van Red Bull Racing.

"Ik word iedere dag uitgedaagd om weer terug te keren aan het front, dus voor mij is het zeker niet saai. Maar voor een fan die de races bekijkt, is dat het wel. Er is minder competitie als bijvoorbeeld in de NFL of de NBA op dit moment. Maar dat is niet mijn schuld", begint Hamilton.

Hamilton geeft FIA de schuld

Volgens de Mercedes-coureur is het de schuld van de FIA dat er op dit moment niet zo'n spannende races zijn als bijvoorbeeld in 2021. De regelwijziging, die door werd gevoerd voorafgaand aan het 2022-seizoen, hebben volgens Hamilton gefaald.

"Als een sport hebben ze altijd geprobeerd om de teams dichter bij elkaar te brengen, maar dat lijkt nooit te werken... Het enige wat ik nu kan zeggen is dat wij zo hard werken als we kunnen om het gat naar voren te dichten, zodat we met ze (Red Bull, red.) kunnen vechten", aldus de Brit.

Het is dan ook geen wonder dat Hamilton een nieuwe regelwijziging heeft geopperd bij de FIA.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties