F1 Nieuws

Lewis Hamilton gooit collega's onder de bus: 'Waren er veel meer illegaal'

Lewis Hamilton gooit collega's onder de bus: 'Waren er veel meer illegaal'
LAT Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton gooit collega's onder de bus: 'Waren er veel meer illegaal'

Lewis Hamilton gooit collega's onder de bus: 'Waren er veel meer illegaal'
LAT Images/BSR Agency

Volgens Lewis Hamilton hebben veel coureurs geluk gehad tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Als de FIA haar werk goed had gedaan, waren namelijk niet alleen Charles Leclerc en Hamilton zelf gediskwalificeerd, maar het grootste deel van het veld.

Na de race op het Circuit of the Americas heeft de FIA vier auto's onderzocht op de legaliteit van de voertuigen. De Red Bull van Max Verstappen, de McLaren van Lando Norris, de Mercedes van Lewis Hamilton en de Ferrari van Charles Leclerc werden allemaal uitgebreid nagekeken door de FIA, waarna men moest concluderen dat zowel Hamilton als Leclerc met een illegale auto gereden hadden tijdens de race.

De auto's van de gediskwalificeerde coureurs hadden namelijk te veel millimeters van de bodemplaat versleten, waardoor ze niet door de keuring kwamen en dus uit de klassering werden gehaald. In Mexico reageert Lewis Hamilton daar kwaad op. Volgens de Brit was het oneerlijk dat alleen hij en Leclerc er uit gepikt zijn, omdat er veel meer coureurs illegaal rondreden. Dat laat hij weten bij Sky Sports.

"Dit was de eerste keer dat we daar [in Austin] een Sprint-race hadden en ze hadden maar een paar auto's getest en 50 procent daarvan werd gediskwalificeerd. Veel meer coureurs maakten gebruik van een auto die illegaal was, maar die werden niet gecontroleerd", dropt Hamilton een bom in Mexico-Stad.

Kritiek op FIA

Voor Hamilton is het onbegrijpelijk dat de FIA niet alle auto's test, als ze merken dat 50% van de gekozen voertuigen al illegaal blijken te zijn. Eerder liet het bestuursorgaan al weten dat dat niet mogelijk was wegens de geringe tijd, maar Hamilton wil toch verandering zien.

"Uit de bodemplaat haal je geen prestaties of iets dergelijks. Ieder team zal altijd proberen om zo laag mogelijk aan de grond te zitten en uiteindelijk heeft het reglement nu gefaald en dat moet veranderen", gaat Hamilton verder.

"Ik heb vanuit verschillende bronnen gehoord dat er veel meer auto's illegaal waren, maar zij kwamen ermee weg, omdat ze niet werden gecontroleerd. In mijn 16 jaar dat ik hier race, zijn er al veel scenario's geweest waarin iemand wegkomt met een illegale auto en dat moet veranderen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties