F1 Nieuws

Voormalig F1-teammanager: 'Lewis Hamilton komt niet in de buurt van Max Verstappen'

Voormalig F1-teammanager: 'Lewis Hamilton komt niet in de buurt van Max Verstappen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Voormalig F1-teammanager: 'Lewis Hamilton komt niet in de buurt van Max Verstappen'

Voormalig F1-teammanager: 'Lewis Hamilton komt niet in de buurt van Max Verstappen'
Red Bull Content Pool

Volgens Joan Villadelprat is het geen vraag meer: Max Verstappen is veel beter dan Lewis Hamilton. De voormalig teammanager van het Benetton Formule 1-team kijkt dan niet eens naar dit moment, maar naar de gehele carrière van beide coureurs.

In de hoogtijdagen van Hamilton won de Brit meerdere kampioenschappen op rij met Mercedes. Tussen 2014 en 2020 greep Hamilton slechts één keer naast de titel, toen teamgenoot Nico Rosberg er met het eremetaal vandoor ging. Maar in die periode tikte Hamilton nooit het niveau aan dat Max Verstappen nu heeft.

Vooral de laatste paar jaren heeft Verstappen laten zien dat hij een bijzonder hoog niveau aantikt, waarbij hij record na record verbreekt. Ook de manier waarop hij zijn teamgenoten aan gort rijdt is voor Villadelprat reden om aan te nemen dat Verstappen beter is dan Hamilton ooit is geweest.

Teamgenoten

Villadelprat laat aan PlanetF1 weten dat hij de teamgenoten van Lewis Hamilton namelijk niet zo hoog heeft zitten als de Brit dat zelf heeft. Onlangs liet de Mercedes-coureur nog weten dat al zijn teamgenoten beter zijn geweest dan die van Verstappen, maar de voormalig F1-teammanager weet dat nog niet zo zeker.

Dat hij niet zo zeker is van de kwaliteiten van Hamilton komt mede door het feit dat Hamilton eigenlijk alleen dominant was toen hij by-far het beste materiaal van het veld had.

"Ik hou van Hamilton. Hij heeft een hele goede tijd gehad bij Mercedes, hij had het geluk dat hij de beste motor van de paddock kreeg. Op een gegeven moment werd dat pakket zelfs versterkt, waarbij hij vooral de beste motor had, maar ook nog eens het beste chassis tot zijn beschikking kreeg. Dat heeft hem veel geholpen om die kampioenschappen te winnen", begint de Spanjaard.

De voormalig medewerker van McLaren en Ferrari weet daarnaast te melden dat Nico Rosberg en Valtteri Bottas in zijn ogen niet zo geweldig zijn als Hamilton zelf vindt. Dat zij allebei in sommige raceweekenden de overhand hadden ten opzichte van de zevenvoudig wereldkampioen, laat zien dat Hamilton minder is dan Verstappen, die bijna nooit minder is dan zijn teamgenoten.

"Als je Rosberg en Hamilton vergelijkt, vond ik Rosberg niets bijzonders. Rosberg en zelfs Bottas waren soms sneller dan Hamilton in de kwalificatie en dat waren geen speciale coureurs. Ik zie niet dat Max dat heeft [verslagen worden door zijn teamgenoot]. Zijn teamgenoot komt niet eens in de buurt. En zijn teamgenoot is niet slecht, hij is net zo snel als Bottas, net zo snel als Russell en net zo snel als Rosberg. Dat is wat ik denk, het komt niet eens in de buurt, dus ik weet niet hoeveel het aan de auto ligt en hoeveel aan Max."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties