F1 Nieuws

Lewis Hamilton gooit olie op het vuur in Mexico: 'Pérez krijgt geen steun van Red Bull'

Lewis Hamilton gooit olie op het vuur in Mexico: 'Pérez krijgt geen steun van Red Bull'
LAT Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton gooit olie op het vuur in Mexico: 'Pérez krijgt geen steun van Red Bull'

Lewis Hamilton gooit olie op het vuur in Mexico: 'Pérez krijgt geen steun van Red Bull'
LAT Images/BSR Agency

Max Verstappen moet dit weekend met beveiliging rondlopen in de Formule 1-paddock, omdat hij meerdere bedreigingen heeft ontvangen vanuit Mexico. De fans zien Verstappen als staatsvijand nummer één, zeker nu het slecht gaat met Sergio Pérez.

De Mexicaan, in dienst van Red Bull Racing, presteert al maanden niet meer naar behoren en dat kan volgens zijn fans maar door één reden komen: de auto is helemaal afgesteld op Max Verstappen.

Volgens het doorgaans zéér betrouwbare F1-Insider heeft Antonio Pérez Garibay, de vader van Checo, in Mexicaanse media de schuld bij Max Verstappen gelegd, voor het mindere presteren van zijn zoon. Hierdoor zijn er steeds meer bedreigingen richting Verstappen geuit, waardoor Red Bull niks anders kon dan een beveiliger inhuren voor de Nederlander.

Hamilton gooit olie op het vuur

Maar dat Verstappen beveiligt moet worden, is voor Lewis Hamilton geen reden om zich buiten dit onderwerp te houden. De Mercedes-coureur, die in 2021 een hevige titelstrijd met Verstappen voerde waarin beide coureurs elkaar in de media meerdere keren aanvielen, haalt nu uit naar Red Bull.

De zevenvoudig wereldkampioen snapt heel goed dat Pérez de laatste maanden minder presteert. Hij krijgt namelijk geen enkele steun vanuit zijn team. In tegendeel. Vanuit zijn eigen team wordt er zelfs negatief gesproken over hem, wat volgens Hamilton écht niet kan. Dat laat hij weten aan het Mexicaanse Fox Sports.

"Als een coureur snap ik dat de psychologische en mentale druk nu heel zwaar op hem wegen. Het is lastig om uit te leggen hoe dat voelt. Hij heeft veel steun om hem heen en hij houdt zichzelf heel goed, maar ik denk dat zijn team hem totaal niet helpt", begint Hamilton.

Daarna moet Hamilton zich verbeteren, aangezien Red Bull meer dan duizend medewerkers heeft en hij niet weet hoe er binnen het team met Pérez omgegaan wordt: "Misschien niet per se zijn hele team, want ik weet dat Red Bull uit veel personen bestaat. Maar één specifieke persoon is niet bepaald goed geweest in hem psychologisch te helpen", doelt Hamilton op Helmut Marko.

Marko negatief over Pérez

Volgens Hamilton is Red Bull-adviseur Helmut Marko altijd negatief over Pérez en probeert hij dat ook niet te verbergen in de media. De Brit weet dat als zijn teambaas dat zou doen, hij niet meer normaal zou kunnen presteren voor dat team.

"Als ik elk weekend zulke negatieve dingen over mezelf zou horen vanuit Toto [Wolff], zou dat heel moeilijk zijn. Hij bevindt zich in een lastige omgeving, maar ik denk dat hij wel weet hoe hij daar mee om moet gaan."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties