F1 Nieuws

Lewis Hamilton in ongeloof na Grand Prix China: 'Dat heb ik nog nooit gehad'

Lewis Hamilton in ongeloof na Grand Prix China: 'Dat heb ik nog nooit gehad'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton in ongeloof na Grand Prix China: 'Dat heb ik nog nooit gehad'

Lewis Hamilton in ongeloof na Grand Prix China: 'Dat heb ik nog nooit gehad'
DPPI/BSR Agency

Lewis Hamilton kan niet begrijpen dat hij in de punten is geëindigd tijdens de Grand Prix van China. Volgens de zevenvoudig wereldkampioen, die in het verleden zes keer als winnaar over de streep is gekomen op het Shanghai International Circuit, kwalificeerde zich in 2024 op de achttiende plaats voor de race. Uiteindelijk wist hij zich, door wat uitvallers voor hem, terug te knokken tot de achtste plek.

Daarmee neemt Hamilton vier punten mee naar Brackley, waarmee hij zijn puntentotaal voor dit seizoen naar negentien heeft weten te brengen en de negende stek in het kampioenschap weer over heeft genomen van Lance Stroll, die een dramatisch raceweekend kende in China. Voor Hamilton is dat positief nieuws, omdat Mercedes hiermee ook punten uitloopt in de strijd om het constructeurskampioenschap én omdat hij aan het begin van de race het gevoel had dat hij ver buiten de punten zou eindigen.

"Ik ben dankbaar dat ik in de punten sta. Meer had ik dit weekend niet verwacht. Hopelijk kunnen we de komende race wat stappen vooruit maken. Komende week zijn we terug in de fabriek en hopelijk zetten we de auto in de juiste positie voor Miami", begint Hamilton in China.

Onderstuur maakt leven Hamilton lastig

De reden dat Hamilton niet had verwacht dat hij in de punten zou belanden, kwam door een ongezonde hoeveelheid onderstuur. De Mercedes W15 reageerde totaal niet in de langzame bochten, waar de auto aan het begin van het seizoen juist in uitblonk. Op een gegeven moment was het zelfs zo erg, dat Hamilton het gevoel had dat hij schade had aan zijn bolide. Hij bleek achteraf gewoon een verkeerde afstelling gekozen te hebben.

"Ik heb nog nooit zoveel onderstuur gehad in mijn leven. Ik stuurde in op lage snelheid en wachtte, wachtte, wachtte... Ik dacht dat ik schade aan de auto had, net als sommige anderen, omdat er op een gegeven moment overal brokstukken rondvlogen. Maar het was gewoon de set-up die ik had gekozen", moet Hamilton toegeven. "China was de slechtste race tot nu toe dit jaar. Het enige lichtpuntje is dat we een tweede plaats hebben gescoord in de Sprint en we met een andere set-up in de buurt van George [Russell] hadden kunnen zitten."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties