F1 Nieuws

Lewis Hamilton komt met opvallende boodschap en kijkt naar Formule 1-exit

Lewis Hamilton komt met opvallende boodschap en kijkt naar Formule 1-exit
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Lewis Hamilton komt met opvallende boodschap en kijkt naar Formule 1-exit

Lewis Hamilton komt met opvallende boodschap en kijkt naar Formule 1-exit
Mercedes F1 Media

Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft in gesprek met FORMULE 1 Magazine laten weten dat hij niet voorgoed zou stoppen wanneer hij zijn achtste wereldtitel binnenhaalt. In plaats daarvan zou hij een sabbatical nemen om daarna weer terug te keren.

In 2021 vochten Max Verstappen en Hamilton het gehele seizoen met elkaar. De beide coureurs waren zo aan elkaar gewaagd dat ze met een even aantal punten richting de laatste race van het seizoen gingen. Uiteindelijk was het Verstappen die na een controversieel einde van de race aan het langste eind trok en er met de wereldtitel vandoor ging.

Sindsdien is het niet meer wat het ooit was voor Hamilton. Sinds de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021 heeft de Britse coureur immers geen race meer weten te winnen. Voor komend seizoen hoopt Hamilton dan ook om voor het eerst sinds 2021 een gooi te kunnen doen naar de wereldtitel. Mocht Hamilton komend seizoen kampioen worden, dan is hij de eerste Formule 1-coureur ooit die acht wereldtitels heeft weten te behalen.

Wanneer met pensioen?

Stopt de Brit na het behalen van die doelstelling? "Ik heb nooit gezegd dat een achtste wereldtitel het eindpunt zou zijn. Ik heb daarnaast ook niet het verlangen om daarna langer in de Formule 1 actief te blijven. Echter, zoals ik al eerder zei: 'zeg nooit nooit'", begint de Britse coureur, die alvast vooruitblikt op de tijd na zij achtste wereldtitel. "Het is waarschijnlijk beter om een sabbatical te nemen om te kijken of ik dan (na een jaartje langs de kant, red.) alsnog zou willen terugkeren", aldus de man uit Stevenage.

Hamilton geeft dus aan dat hij graag een jaartje langs de zijkant zou willen hebben na zijn achtste wereldtitel. Daarmee zou de Brit de trend volgen van Fernando Alonso en Kimi Raïkkönen. Beide heren namen immers een jaartje (of twee) de tijd om alles te laten bezinken en andere dingen te proberen, voordat zij terugkeerden naar de top van de autosport.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties