F1 Nieuws

Toto Wolff 'verraden' door Lewis Hamilton: 'Hij zei dat hij zou blijven'

Toto Wolff 'verraden' door Lewis Hamilton: 'Hij zei dat hij zou blijven'
BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff 'verraden' door Lewis Hamilton: 'Hij zei dat hij zou blijven'

Toto Wolff 'verraden' door Lewis Hamilton: 'Hij zei dat hij zou blijven'
BSR Agency

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft uitgebreid gereageerd op het vertrek van Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen zal de sensationele overstap maken naar Ferrari, iets dat Wolff niet zag aankomen, voorafgaand aan het nieuwe seizoen.

In de Netflix-serie Drive to Survive, werd er gek genoeg een aflevering gewijd aan Hamilton, die zijn contract bij Mercedes met twee jaar verlengde. Hamilton lag tot en met het einde van 2025 vast bij het Duitse team, maar achter bleek dat Mercedes daar een clausule in had geplaatst. De man uit Stevenage tekende niet 'zomaar' voor twee seizoenen, maar had slechts één seizoen vaststaan, waarna beide partijen aan het einde van 2024 kon bepalen of ze nog door wilden gaan met elkaar.

Vanuit Hamilton kwamen er alleen geluiden dat hij zich compleet op zijn plek voelde bij Mercedes, wat hij zijn 'racefamilie' noemde. De Brit wilde zelfs voor tientallen jaren ambassadeur worden voor het Duitse automerk. Maar slechts een paar maanden na de bekendmaking van Hamilton's verlenging, werd de Formule 1-wereld opgeschrikt door een van de allergrootste transfers ooit in de koningsklasse van de autosport. Hamilton, goed voor zeven wereldtitels, zal in 2025 overstappen naar Ferrari.

Wolff zag Hamilton-transfer niet aankomen

In een exclusief interview met The Independent heeft Toto Wolff teruggeblikt op de hectische periode rondom Hamilton's overstap. De Oostenrijker zag het vertrek van zijn nummer 1-coureur niet aankomen en dat hij werd weggekaapt door de Scuderia, één van de grootste concurrenten van Mercedes, maakte het extra pijnlijk. Zeker als Wolff zich herinnert dat Hamilton hem had beloofd om bij Mercedes te blijven.

"Hij zei dat hij zou blijven en besloot toen te gaan", zei Wolff. "Maar mensen veranderen van gedachten en de omstandigheden veranderen en dat moet je respecteren. De mening van vandaag kan morgen anders zijn en ik voel geen wrok", aldus de teambaas van Mercedes.

Wolff heeft echter geen twijfels over Hamilton. De Brit kent een dramatisch seizoen, maar Wolff denkt zodra Ferrari hem een competitieve auto geeft, een achtste titel zeker haalbaar is. "Als Ferrari Lewis een competitieve auto kan geven, kan hij een wereldkampioenschap winnen, daar bestaat geen twijfel over. Ik zal altijd een persoonlijke relatie met Lewis hebben en ik zal terugkijken op de geweldige tijden, zowel professioneel als persoonlijk. Als Lewis naar Ferrari verhuist, wordt hij een concurrent, maar ik zal hem altijd fijne dagen wensen", aldus Wolff.

Het ziet er naar uit dat of Max Verstappen of Kimi Andrea Antonelli de vervanger gaat worden van Hamilton. Wolff zou ver willen gaan voor de diensten van Verstappen, maar met de huidige Mercedes-bolide, wordt het moeilijk om de Nederlander te verleiden. Antonelli lijkt een realistischere optie. De jonge Italiaan is onderdeel van het Mercedes-juniorenteam en komt dit jaar uit in de Formule 2.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties