F1 Nieuws

Lewis Hamilton: 'Max Verstappen en Fernando Alonso hebben één ding gemeen met mij'

Lewis Hamilton: 'Max Verstappen en Fernando Alonso hebben één ding gemeen met mij'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lewis Hamilton: 'Max Verstappen en Fernando Alonso hebben één ding gemeen met mij'

Lewis Hamilton: 'Max Verstappen en Fernando Alonso hebben één ding gemeen met mij'
Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton is de meest succesvolle Formule 1-coureur aller tijden. De Brit heeft zeven kampioenschappen gewonnen en kwam 103 keer als eerste over de finish tijdens een F1-race. De afgelopen jaren is het alleen wat minder gaan draaien bij zowel Hamilton als Mercedes, maar dat betekent niet dat zijn wil om te winnen is verdwenen. In tegendeel.

De Mercedes-coureur is nog nooit zó gemotiveerd geweest als hij nu is. Hij kan niet wachten om op de bovenste trede op het podium te staan en Max Verstappen weer eens te verslaan in een race. De laatste keer dat dat lukte was tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021, al meer dan twee jaar geleden. In 2024 hoopt Hamilton wat terug te kunnen doen, na twee jaar Verstappen-dominantie, maar de Brit beseft dat dit een hels karwei zal worden.

Volgens Hamilton heeft Verstappen - en Fernando Alonso - één ding gemeen met hemzelf: ze zijn allemaal onwijs competitief. Hamilton wil uiteraard niets liever dan winnen, maar dat geldt ook voor Verstappen en Alonso. De drie wereldkampioenen op de grid doen er dan ook alles aan om als eerste over de streep te komen, wat ze ook direct zo sterk maakt. Dat laat Hamilton weten over zijn concullega's.

"Hij moet blijven doen wat hij doet, hij doet het geweldig", begint Hamilton over Verstappen, die inmiddels de derde plaats bezit op de lijst van coureurs met de meeste overwinningen in de Formule 1. Maar naast Verstappen is Hamilton ook onder de indruk van Fernando Alonso. "Ik denk dat Max en Fernando één ding gemeen hebben met mij: we zijn alledrie extreem competitief. We zijn bereid om alles te doen om te krijgen wat we willen. Over de rest kan ik niet veel zeggen als persoon, ik ken ze alleen van de F1. We gaan niet met elkaar om."

Lewis Hamilton krijgt oude manager terug

In zijn zoektocht naar zijn achtste titel heeft Lewis Hamilton besloten om zijn voormalig manager terug te halen. Marc Hynes was vijf jaar lang de rechterhand van Hamilton op het circuit, voor hij zich ging focussen op een andere tak van het merk 'Hamilton'. Sinds 2021 was Hynes directeur van Project 44, het inclusiviteitsprogramma van de Formule 1-coureur.

Aankomend seizoen zal Hamilton weer worden bijgestaan door Hynes op het circuit, waarmee de Brit hoopt weer terug te keren aan het front en met de ervaring van Hynes, Verstappen te verslaan.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties