F1 Nieuws

Lewis Hamilton op een pijnlijke leugen betrapt na opmerking over Mercedes-auto

Lewis Hamilton op een pijnlijke leugen betrapt na opmerking over Mercedes-auto
BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton op een pijnlijke leugen betrapt na opmerking over Mercedes-auto

Lewis Hamilton op een pijnlijke leugen betrapt na opmerking over Mercedes-auto
BSR Agency

Voor Lewis Hamilton is de start aan het 2024 Formule 1-seizoen desastreus verlopen. De zevenvoudig wereldkampioen wist in de openingsronde niet verder te komen dan een zevende plaats, waarna hij in Saoedi-Arabië slechts negende werd. In Australië volgde een uitvalbeurt en in Japan kwam hij weer als negende over de streep. Hij hoopte dan ook op een comeback in China.

Die comeback leek er ook daadwerkelijk in te zitten, toen hij tweede werd tijdens de Sprint op het Shanghai International Circuit. Hij eindigde weliswaar op 13 seconden van Max Verstappen, maar zo hoog was hij nog nooit geëindigd in 2024. Toch voelde Hamilton zich niet op zijn gemak in de W15, waardoor hij besloot om de hele afstelling van zijn bolide om te gooien. Die beslissing pakte slecht uit, aangezien hij in de kwalificatie niet verder kwam dan een achttiende plek. In de race wist hij zich nog terug te knokken naar een achtste positie - waarmee hij vier punten scoorde - maar tevreden was Hamilton allerminst.

Toen de Brit voor de internationale media verscheen, liet hij duidelijk merken dat hij niet schuldig was aan de teloorgang van Mercedes, welke al drie jaar bezig is. Het team dat ooit zo dominant was, is nu niets meer dan een renstal in het middenveld. Daar kan Hamilton niks aan doen: "Ik ontwerp de auto niet", zei de zevenvoudig wereldkampioen na de race in China. Maar op social media werd Hamilton aangepakt na deze uitspraak, aangezien velen van mening waren dat hij jarenlang iets anders geroepen heeft.

Hamilton 'weet wat een auto nodig heeft'

In 2023 liet Hamilton nog aan de BBC weten dat de ingenieurs van Mercedes een slechte auto geproduceerd hadden, omdat ze niet naar hem geluisterd hadden, toen ze de auto aan het ontwerpen waren. Volgens Hamilton heeft hij zoveel ervaring, dat hij precies weet wat een auto nodig heeft om snel te zijn.

"Vorig jaar heb ik ze verteld welke problemen er met de auto zijn. Ik heb in mijn leven in zoveel auto's gereden, dus ik weet wat een auto nodig heeft en wat een auto niet nodig heeft. En ik denk dat het er echt om gaat dat ze verantwoording afleggen. Het gaat erom dat ze het toegeven en zeggen: 'Ja, weet je wat, we hebben niet naar je geluisterd, daardoor is de auto niet waar het moet zijn en we moeten aan de slag", aldus Hamilton in 2023.

Russell: 'W15 ontworpen op wensen Hamilton'

Ook Mercedes-teamgenoot George Russell heeft eerder dit jaar onthuld dat Hamilton wel degelijk een rol heeft gespeeld in het ontwerpen van de Mercedes-bolide van 2024. Volgens de jonge Brit, die onder het huidige reglement wél een race wist te winnen voor Mercedes, zei dat het team de W15 had ontworpen rondom de wensen van Hamilton.

"Met Lewis' ervaring is de auto duidelijk ontworpen op basis van zijn wensen: de cockpit zit verder naar achteren dan vorig jaar, we hebben Red Bull-achtige sidepods aan de zijkant en een iets ander stuurhuis. Het is dus goed dat het team daarnaar heeft geluisterd, maar we moeten zien of dat zich vertaalt in rondetijden."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties