F1 Nieuws

Lewis Hamilton openbaart: 'Dat deed ik om de FIA te irriteren'

Lewis Hamilton openbaart: 'Dat deed ik om de FIA te irriteren'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Lewis Hamilton openbaart: 'Dat deed ik om de FIA te irriteren'

Lewis Hamilton openbaart: 'Dat deed ik om de FIA te irriteren'
Mercedes F1 Media

In gesprek met Vanity Fair heeft Mercedes-coureur Lewis Hamilton zich uitgelaten over de 'sieradenban' die eerder dit seizoen onderwerp van gesprek was. Volgens Hamilton is de ban in het leven geroepen om hem dwars te zitten.

Tijdens de GP van Australië gaf de nieuwe wedstrijdleiding aan te gaan handhaven op het dragen van juwelen tijdens een F1-raceweekend. Het is geen nieuwe regel, aangezien de richtlijn al sinds 2005 bestaat. Eerder werd er alleen nooit actief op gehandhaafd door het autosportorgaan, tot in Melbourne dan.

Het bericht van de FIA zorgde voor veel gefronste wenkbrauwen. Met name Hamilton gaf aan verbaasd te zijn over de route die de FIA had ingeslagen. Tijdens zijn interview met Vanity Fair geeft Hamilton aan dat de hele regel met name jegens hem bedoeld was. "Mensen met macht houden ervan om deze uit te buiten. Ik kreeg het gevoel dat de richtlijn met name richting mij bedoeld was, omdat ik de enige ben die met juwelen in de auto zit", zegt de man uit Stevenage.

FIA irriteren

Omdat sommige juwelen (denk aan piercings) niet zomaar kunnen worden verwijderd, gaf de FIA de coureurs uitstel. De eerdere deadline die stond ingesteld voor de GP van Monaco werd vervangen door de Grand Prix van Miami. Tijdens de inaugurele race in de Miami Gardens zou de FIA gaan handhaven op het gebruik van juwelen tijdens racesessies.

Uit protest tegen de regel verscheen Hamilton met meerdere horloges en extra veel kettingen bij de persconferentie op donderdag. Op het moment zelf werd gedacht dat het een ludieke actie van Hamilton was, maar de Brit ontkende dit. Hamilton stelde zelfs dat hij normaal altijd zoveel sieraden zou dragen. Nu, een aantal maanden later, geeft de Mercedes-coureur echter toe dat het om een ludieke actie ging. "Op dat moment deed ik gewoon expres zoveel mogelijk sieraden om", laat de Brit lachend optekenen.

'Moeilijk verwijderbare juwelen'

Tijdens de persconferentie stelde Hamilton verder dat hij nooit aan de FIA-regel zou kunnen voldoen. Dit vanwege het feit dat hij onderhuidse juwelen had die niet zomaar konden worden verwijderd. De opmerking zorgde voor veel vraagtekens, want zou Hamilton dan daadwerkelijk piercings hebben below the belt?

Gevraagd naar zijn opmerking geeft Hamilton aan dat zijn woorden enkel en alleen bedoeld waren om de FIA uit de tent te lokken. "Ik was gewoon aan het dollen, want ik heb helemaal geen piercings op andere plekken. Ik wilde de FIA alleen even irriteren. Ook genoot ik ervan dat iedereen dacht dat ik piercings op mijn edele delen had", besluit de voormalig McLaren-rijder.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties