F1 Nieuws

Lewis Hamilton probeert Sergio Pérez pijn te doen: 'Dat hangt van Checo af...'

Lewis Hamilton probeert Sergio Pérez pijn te doen: 'Dat hangt van Checo af...'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Lewis Hamilton probeert Sergio Pérez pijn te doen: 'Dat hangt van Checo af...'

Lewis Hamilton probeert Sergio Pérez pijn te doen: 'Dat hangt van Checo af...'
Mercedes F1 Media

Het gat tussen Sergio Pérez en Lewis Hamilton in het kampioenschap is verkleind tot slechts twintig punten. Door de uitvalbeurt van Pérez en de tweede plaats van Hamilton in de Grand Prix van Mexico wist hij negentien punten in te lopen op de Red Bull-coureur.

Naast de achttien punten die Hamilton ontving voor zijn eindpositie, zette hij ook nog eens de snelste raceronde neer, waardoor hij een extra punt mocht bijschrijven. Met nog drie races en een Sprint te gaan heeft Hamilton Pérez weer helemaal in zicht voor P2 in het kampioenschap.

Als de FIA de Mercedes van Hamilton in Austin niet uit de competitie had gehaald, was het gat nu zelfs nog maar tien puntjes geweest en had de Brit nog meer kans om de tweede plaats van Pérez in de ranglijst af te pakken. Nu wordt dat toch een stuk lastiger, aangezien de Red Bull nog altijd de betere auto is, laat Hamilton weten.

Maar als Pérez zo'n weekenden blijft rijden als hij nu doet, is de kans groot dat Hamilton tweede wordt achter Max Verstappen. Daarvoor heeft de Mercedes-coureur dus wel de hulp nodig van Sergio Pérez.

"Het hangt vooral af van Checo... Zij hebben nog steeds de kampioensauto, maar hij is hier en daar wat ongelukkig geweest in een aantal momenten. Ik heb natuurlijk veel punten verloren in de twee races hiervoor [Qatar en VS], maar hij heeft nu veel punten laten liggen. Het gaat dus op en neer", zo begint Hamilton bij RaceFans.

Verbazing

Voor Hamilton is het eigenlijk verbazingwekkend dat hij nog steeds kans maakt op de tweede plaats in het kampioenschap, zeker gezien de dominantie van Red Bull dit seizoen. Nadat hij in Austin zijn P2 kwijtraakte, wist hij zeker dat hij kansloos was, maar hij heeft Checo nu weer helemaal in zicht, na de fout van Pérez in Mexico.

"Toen ik het weekend in kwam, wetende dat ik veel punten kwijt was geraakt, had ik niet verwacht dat ik er zo dicht achter zou staan. Maar we gaan gewoon ons best doen. Al gaat het mijn leven niet veel veranderen of ik nou tweede of derde eindig. Het is belangrijker om tweede te worden in het constructeurskampioenschap."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties